Land Art Weekend 2021!

Tijdens het jaarlijkse Land Art Weekend worden de landschapskunstwerken van Flevoland, waaronder de twee kunstwerken in Almere, in het zonnetje gezet. 

Tijdens het Land Art Weekend staat op elke locatie een gids die enthousiast kan vertellen over het kunstwerk en al je vragen kan beantwoorden. Wie heeft deze kunstwerken gemaakt? En waarom is er eigenlijk zoveel land art in Flevoland?

Voor kinderen (4+) zijn er leuke doe-opdrachten beschikbaar om het kunstwerk en de omgeving te verkennen.

Als de coronamaatregelen het toestaan, vragen we daarnaast makers uit verschillende disciplines om te komen vertellen wat deze kunstwerken met hen doen. Wat maakt een landschapskunstwerk nou zo inspirerend voor een ontwerper, componist, schrijver, theatergezelschap, muziekgezelschap, curator en een dichter? Loop mee en ontdek het kunstwerk vanuit een ander perspectief.

Een greep uit het verwachte programma;

‘De toekomst van De Groene Kathedraal’ is een muzikale luisterinstallatie van theatergezelschap Gouden Haas en Ensemble Black Pencil over het voortbestaan van dit wereldberoemde, maar vergankelijke landschapskunstwerk van Marinus Boezem.

Ontwerper Lieke Frielink, die uitgebreid onderzoek deed naar de zichtlijnen in Almere Pampus, werpt licht op de lijnen van Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Libeskind.

Schrijver en beeldend kunstenaar Sanne van Balen werkt aan een performance bij Aardzee van Piet Slegers waar zij de thema's wind, herinneringen en houvast met elkaar verbindt in verplaatsende sculpturen. Ze zal onder meer de route van de wind van die dag volgen, en bezoekers kunnen meebewegen.

Het volledige programma staat vanaf 26 mei op landartflevoland.nl.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!