Leven met oorlog

Tijdens de Dodenherdenking in Almere op 4 mei worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en brandhaarden en oorlogen nadien herdacht. Er wordt stil gestaan bij de mensen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid; want leven met oorlog kan generaties lang impact hebben.

Niet alleen op 4 mei, maar het hele jaar door is het belangrijk dat hier aandacht aan wordt besteed. Er is maar één manier om de verhalen die door de overlevenden zijn verteld ‘warm’ door te geven: de huidige generaties worden onze storytellers. In Almere heeft het Comité 4/5 mei Almere vier cultureel erfgoeddragers gevonden, Thijmen van de Grift, Gishandra Esajas, Alex van Sloten en Zahra Husseini van obs het Avontuur, die deze verhalen voor ons bewaren en doorvertellen zodat de geschiedenis niet vergeten wordt en de impact ervan niet verloren gaat. 

Tijdens de herdenking op 4 mei vertellen de kinderen van obs het Avontuur het verhaal van de onlangs overleden Almeerse veteraan Henk van Slooten, die zijn oorlogservaringen opschreef en aan deze school naliet. 
Daarnaast zingt Nick Teunissen het lied ‘Dit nooit meer’ dat hij speciaal voor deze gelegenheid schreef en leest Jörgen Raymann voor uit de jaar-thematekst ‘Nieuwsgierigheid naar de ander’. De muziek wordt verzorgd door Brassband Almere o.l.v. Rolf Hoogenberg.

Vanaf 18:30 - 19:00 uur is iedereen welkom in kerkgebouw De Goede Rede in Almere Haven te komen en waarvandaan je vertrekt om een stille tocht naar het monument te lopen. 

Theatervoorstelling Enkeltje Holandija
Direct na de Dodenherdenking is er in theater Corrosia de voorstelling Enkeltje Holandija door Almeerder Nick Teunissen.
Nick weet de belegering van Sarajevo tijdens de Bosnische oorlog tot een speels en vooral boeiend monument te maken voor de veerkracht van mensen. Hij gebruikt daarvoor de verhalen van zijn partner Ismir, die wist te ontkomen en in Nederland terechtkwam.

Theatervoorstelling Enkeltje Holandija - Aanvang  21:00 uur (vol=vol).

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!