Muziek, circus, dans en cultuur tijdens Buitenhaven op 2 en 9 oktober

Almere, 27 september 2021 – Twee weekenden langs staat Almere in het teken van muziek, circus, dans en cultuur. Op zaterdag 2 oktober kan het publiek genieten van artiesten, zangers en dansers in Almere Buiten; op zaterdag 9 oktober is dat in Almere Haven het geval. Ervaren wat kunstenaars doen, hoe moeilijk het is om je eigen songtekst te schrijven of hoe je op een circusbal balanceert? Dat ervaren bezoekers tijdens Buitenhaven. Alle openluchtvoorstellingen en culturele ontmoetingen zijn beide weekenden gratis toegankelijk. 

BUITENHAVEN in Almere Buiten
In Almere Buiten staan op zaterdag 2 oktober podia op het Globeplein en het Baltimoreplein. Kunstenaars zijn aan het werk in hun tijdelijke ateliers in het winkelcentrum, straatartiesten lopen rond in woonboulevard Doemere en Cultuurhuis Almere Buiten besteedt aandacht aan cultuur in andere landen. Dit programma start om 10.00 uur. De podiumprogramma’s beginnen om 12.00 uur, dan zijn ook de ateliers open en geven musici van het AJSO op steeds wisselende locaties miniconcerten.

Vanuit het Cultuurhuis Almere Buiten verzorgt Theatro Pavana ’Colors’ een walking act op verschillende plekken in het centrum. Artiesten, gehuld in prachtige kostuums met de meest uitbundige kleuren, vormen de act Colors. In Doemere zijn er optredens van Cirque Colourique, een muzikale en bontgekleurde circusparade, die een flitsvoorstelling verzorgt op een unieke manier: het publiek staat stil en de stoet trekt voorbij.

Zanger Colin Kooi uit Almere heeft in 2018 de band Fire Proof opgericht om zijn muziek vorm te kunnen geven. Colin schrijft zijn liedjes in samenwerking met producer Vincent Knijn op het podium op het Baltimoreplein. De band is momenteel druk bezig met nieuwe songs waarvan een aantal klaar is om dit jaar nog te worden uitgebracht.

BUITENHAVEN in Almere Haven
De tweede dag van BUITENHAVEN is op zaterdag 9 oktober. De Markt in Almere Haven is één groot podium met fantasierijke circusvoorstellingen tijdens Circus Corrosia, circusworkshops en een brassband gebaseerd op de New Orleans traditie. In kerkcentrum Goede Rede brengt Vrienden Klassieke Muziek Almere hoogtepunten uit de klassieke muziek, voor jong en oud tijdens hun 15-jarig jubileum. Bij Creative Art Labs in Bivak krijgt het publiek een shotje cultuur in een paar uur. KunstTwist is een mini happening waarbij bezoekers worden verrast met verschillende kunstdisciplines waaronder muziek, dans, theater en nog veel meer. 

In hetzelfde weekend is er ook het Steiger Festival, waar in een grote tent dertig ondernemers hun circulaire producten en ambacht presenteren. Bezoekers maken er kennis met innovatieve ondernemers uit heel Nederland. 

Het complete programma is terug te vinden op www.uitinalmere.nl/buitenhaven

Het programma in Almere Buiten wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Almere, Almere City Marketing, Cultuurhuis Almere Buiten, winkelcentrum Almere Buiten Centrum, woonboulevard Doemere, De Schoor, de Nieuwe Bibliotheek, Entervisie Cultureel en ROC van Flevoland.

Het programma in Almere Haven wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Almere, Almere City Marketing, Goede Rede, Bivak en gebiedskantoor Almere Haven.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!