OEROLHIT UNIFORM IN KUNSTLINIE ALMERE FLEVOLAND EEN ODE AAN DE MEELOPER

Na een groot succes op Oerol 2018, is de dansperformance Uniform van Rotterdamse maker Nastaran Razawi Khorasani hernomen. Op zaterdag 7 maart 2020 om 20:00 speelt Maas theater en dans de voorstelling Uniform in Kunstlinie Almere Flevoland. Uniform is een dansperformance over het verlangen naar gemeenschappelijkheid, een ode aan de meeloper. Uniform toert van 13 februari tot en met 10 april door heel Nederland.

Uniform
Wat is de kracht van het collectief in dit tijdperk van individualisme en zelfontplooiing? Gefascineerd door het fenomeen volksdansen vraagt Nastaran Razawi Khorasani zich in deze dansperformance af hoe de huidige mens vorm en inhoud geeft aan gevoelens van saamhorigheid. Vier individuen doen een poging om hun eigen identiteit af te leggen en op te gaan in de massa. De alledaagse handelingen van de vier vloeien langzaam over in een volksdans. Lukt het hen zichzelf te vergeten?

Gezamenlijk geluk
Nastaran Razawi Khorasani over Uniform: “Bij de milieuprotesten in Nederland zie je allemaal jonge mensen strijden voor een groter geheel. Net als de studenten in Hong Kong en sinds een week ook groepen jonge mensen in mijn geboorteland Iran die de straat op gaan om te demonstreren. Dat kwam samen met waar we het in de voorstelling over hebben, over de noodzaak om het individuele geluk los te laten en te strijden voor het grotere plaatje, voor het gezamenlijke geluk.”

Makers
Van: Nastaran Razawi Khorasani
Met: Nastaran Razawi Khorasani, Laurence Roothooft, Art Srisayam, Tijmen Teunissen
Dramaturgie: Tobias Kokkelmans
Muziek: Jimi Zoet
Kostuums: Nicky Nina de Jong
Licht: Marijn de Jong
In samenwerking met: URLAND

Uniform in Almere
Kunstlinie Almere Flevoland, Esplanade 10, 1315 TA Almere
Aanvang: za 7 maart 2020, 20:00
Entree: vanaf € 11,-
Tickets: 036 84 55 555/ kaf.nl

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!