Ontdek Mardjan Seighali's nieuwe boek 'Tot op de dag'

Als Mardjan Seighali op haar zesentwintigste in Nederland aankomt besluit ze alles op alles te zetten om haar leven alsnog zin en betekenis te geven. Ook al zijn de herinneringen aan de Iraanse gevangenis en het militaire elitekorps van Khomeini vers, Mardjan wil niet dat ze haar toekomst beïnvloeden. Ze laat zich door niets en niemand tegenhouden en stort zich op haar nieuwe leven. Tot ze erachter komt dat de zwarte bladzijden zich niet laten wissen.

In Tot op de dag opent Seighali jaren na dato – ‘met volle overtuiging en gemengde gevoelens’ – het boek dat ze tot nu toe zorgvuldig voor zichzelf en de buitenwereld gesloten hield. Samen met schrijver en journalist Job Hulsman schreef ze een intiem en hoopgevend boek over volwassenwording, identiteit en een grens-overstijgende liefde.

Tot op de dag is daarmee een aangrijpend verhaal dat aanzet tot nadenken over een samenleving waarin mensen oog en oor hebben voor het verhaal van de ander – ook al komt die ander van ver.

Lof voor Tot op de dag
‘Een indrukwekkend verhaal over moed, veerkracht en de onstilbare honger naar vrijheid.’ – Murat Isik

‘Het verhaal van Mardjan daagt je uit om eerlijk naar jezelf te kijken. Had ik zo veel moed getoond, zo veel doorzettingsvermogen?’– Gerdi Verbeet

‘Een indrukwekkend en inspirerend verhaal over veerkracht en liefde.’ – Fokke Obbema

‘Als vluchteling en vrouw heeft Mardjan Seighali hard moeten werken om een leven en een loopbaan in Nederland op te bouwen. Ze is daar voortreffelijk in geslaagd. En zij speelt, in de geest van Comenius en mede door het bekleden van tal van maatschappelijke functies, een belangrijke en inspirerende rol in onze samenleving.’ – Lofrede Comeniusprijs 2019

Mardjan Seighali (1964) vluchtte in 1990 met haar twee kinderen naar Nederland. Na een carrière in de hulpverlening en politiek is ze momenteel directeur van Stichting voor Vluchteling-Studenten uaf, de organisatie die haar ook steunde toen ze zelf studeerde.

In 2019 ontving ze de Comeniusprijs voor ‘haar betrokkenheid, wilskracht en inspirerend leiderschap’. Seighali is bestuurlijk actief bij verschillende maatschappelijke organisaties.

Haal het boek nu online of bij Stumpel in Almere. 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!