Op kunstzinnig avontuur met Almeerse kinderen!

Almeerse kinderen vormen samen de junior kunstcommissie van de stichting  KleurInCultuur; de KLEURkenners. De KLEURkenners denken mee over het creatieve aanbod van  KleurInCultuur, bepalen wat er te zien is op het YouTube kanaal, volgen creatieve workshops en gaan op uitjes door het hele land om inspiratie op te doen.

Sinds enige tijd loop je de kans een aantal kinderen met een cameraman tegen te komen op allerlei locaties in Almere. Onder begeleiding van  KleurInCultuur en Almeerse creatieven maken deze KLEURkenners video’s voor  KleurInCultuur TV. Op deze manier probeert  KleurInCultuur creativiteit en kunst echt vanuit de beleving van hun doelgroep te kunnen brengen; de Almeerse kinderen!

 KleurInCultuur TV is het YouTube-kanaal van  KleurInCultuur waarop ze wegens Corona livestreams van creatieve workshops uitzonden. Schilderen, yoga lessen, mondkapjes maken, zangles! De livestreams hebben inmiddels plaatsgemaakt voor de avonturen van de KLEURkenners. Zij hebben al veel avonturen beleefd! Zo zijn ze op bezoek geweest bij het Tropenmuseum en de voorstelling ROBOT van Vis á Vis. Tijdens afgelopen Open Monumentendag kregen de KLEURkenners een presentatieworkshop van het Almeerse creatieve icoon Mo Hersi. Hij heeft de KLEURkenners geleerd hoe zij het door hun uitgekozen monument het beste kunnen presenteren.
Kunst en Cultuur vanuit de ogen en beleving van het Almeerse kind!

Benieuwd geworden naar de avonturen van de KLEURkenners? Je kunt 2 keer per week al hun afleveringen terugvinden op het YouTube kanaal van KleurInCultuur.

Volgen jullie de KLEURkenners ook?!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!