Opening creatieve ontmoetingsplek Now's The Time

Now’s The Time, de nieuwe creatieve ontmoetings-, presentatie- en ontwikkelplek in Almere Centrum, is officieel geopend door wethouder kunst en cultuur Kees Ahles. Bij Now’s The Time aan de Belfort 17 komen creativiteit, kunst, ondernemerschap, inspiratie, hiphop-cultuur en eten samen. Naast een interactieve sessie met verschillende sprekers was er een verrassingsoptreden van de Almeerse rapper BULLY.

Now’s The Time is tot stand gekomen dankzij een bijzondere samenwerking tussen de gemeente Almere, vastgoedeigenaar UMB, leegstandsbeheerder Stichting LOLA en Cheryl Mak. Als directeur van Stichting Twisted en voormalige lunchroom Finish Your Breakfast helpt zij met maatschappelijke projecten de talentontwikkeling van jongeren. De gezamenlijke ambitie is om met Now’s The Time een bruisende creatieve omgeving en plek voor creatievelingen in Almere te ontwikkelen. 
Cheryl Mak: “Het concept Now’s the time staat voor de kracht van tijd en hoe belangrijk het is om te doen waar je voor staat, met de middelen en de mensen om je heen”.  

Wethouder Kees Ahles: “We zijn blij met de komst van Now’s The Time. Kunst en cultuur zorgt voor verbinding en levendigheid in de stad. Met dit initiatief is een plek gecreëerd waar ruimte is om elkaar te ontmoeten, te werken en voor makers om hun werk te laten zien. Het verrijkt de binnenstad. In het nieuwe cultuurplan dat we volgend jaar presenteren zal zeker aandacht zijn voor broedplaatsenbeleid. Ik ben onder de indruk van wat hier is neergezet, het gaat ongetwijfeld een groot succes worden”. 

Toekomstbestendig centrum
Een economisch en sociaal vitaal en toekomstbestendig centrum is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van Almere als aantrekkelijke bestemming voor de stad en de regio. Daarom werkt Gemeente Almere samen met partners aan een levendige functiemix van wonen, werken, studeren, ondernemen en ontmoeten. Zo zetten we in op directe kansen zoals het creëren van broedplaatsen en informele werkplekken in het centrum. 

 

 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!