Orange the World

Orange the World is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Orange the World vraagt hiervoor aandacht door diverse panden oranje te laten verlichten. Dankzij de inzet van onder andere de Soroptimistenclubs doet Nederland voor de 5e keer mee aan deze, op 25 november 2014 door de Verenigde Naties gelanceerde, campagne. Op woensdag 25 november om 18.00 uur hijst wethouder Froukje de Jonge de Orange the World vlag. Hét teken om het stadhuis en veel andere prominente gebouwen in Almere, waaronder de Nieuwe Bibliotheek Stad, oranje te kleuren. Daarnaast vertoont de Nieuwe Bibliotheek op zaterdag 28 november, in samenwerking met de Soroptimistenclub Almere, om 11.00 en 14.00 uur in het nieuwe filmhuis de film Dirty God. 

Orange the World
Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen met geweld te maken in haar leven. Dat kan allerlei vormen aannemen; van seksuele intimidatie tot aanranding en verkrachting, van huiselijk geweld tot doodslag en van gedwongen huwelijken tot genitale verminking. Ook in Nederland is geweld tegen vrouwen een groot probleem; 45% van de vrouwen krijgt hier met geweld te maken, 84% is seksueel geïntimideerd op straat en 40% op het werk. Wekelijks komen gemiddeld 24 meldingen van verkrachting binnen bij de politie. Een topje van de ijsberg aangezien 80% van de slachtoffers geen melding doet … Onder de noemer Orange the World wordt in meer dan 90 landen wereldwijd 16 dagen lang actie gevoerd tegen geweld tegen vrouwen.

Film Dirty God
In het kader van Orange the World organiseert de Soroptimistenclub Almere, in samenwerking met het nieuwe filmhuis, de vertoning van de film Dirty God. De film wordt kort ingeleid en na afloop is er een nagesprek.

Jade woont samen met haar tweejarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie van haar ex haar achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan, en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden. Dirty God vertelt een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen anno nu.

Zaterdag 28 november 11.00 en 14.00 uur leden € 7,75 niet-leden € 9,25 t/m 17 jaar € 6,25

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!