Poetin: Buurman of Boeman?

Op dinsdag 11 februari organiseert het Europe Direct Informatie Centrum Almere een lezing van drs. Natasja Nikolic over de Russische president Poetin. De avond begint om 19.30 uur in het nieuwe lokaal (4e etage) van bibliotheek Stad. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De toegang tot de lezing is gratis op vertoon van een toegangskaartje, verkrijgbaar via de website www.denieuwebibliotheek.nl/agenda of bij de klantenservicebalie in de bibliotheek.

Poetin: Buurman of Boeman?
Rusland aast op de westelijke Balkan, is betrokken in Oost-Oekraïne, mengt zich mogelijk in bij de Amerikaanse verkiezingen en het Brexit-referendum, Poetin maakt samen met Erdogan een plan voor Noord-Syrië. Een voor een uitspraken in de media over Rusland. De vraag die dit oproept: is er sprake van het nieuwe ‘rode gevaar’? Wat voert Poetin in zijn schild? De spanningen tussen Rusland en de EU lopen alsmaar op; eerst de strijd om Oekraïne en nu om de Balkan. Tijd om deze relatie onder de loep te nemen: Kto Putin? (Wie is Poetin?). Drs. Natasja Nikolic licht een tipje van de sluier op.

Deze lezing wordt mogelijk gemaakt door het Europe Direct Informatie Centrum Almere, gevestigd op de 4e etage van de nieuwe bibliotheek in Almere Stad. Dit informatiecentrum is de entree tot de Europese Unie voor de inwoners van Flevoland. Het verstrekt algemene EU-informatie, verwijst bezoekers zo nodig door en organiseert evenementen, debatten en bijeenkomsten die het Europees burgerschap stimuleren.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!