Publiekspresentatie Bouke Groen

Bouke is een van de eerste kunstenaars die deel uitmaakt van ons  gezamenlijk residentieprogramma met Oerol. Dit programma biedt makers interdisciplinaire begeleiding en de mogelijkheid om installaties, voorstellingen en performances te testen op zowel Terschelling als in Almere.


Onderstroom
In zijn werk onderzoekt en bevraagt hij onderliggende mechanismen die we toepassen in onze omgang met elkaar en onze leefomgeving. Zijn focus ligt specifiek op de onderstroom van filtermechanismen, onderliggende afspraken, drijfveren en aannames. Datgene wat ten grondslag ligt aan hoe we relaties leggen tussen onszelf en wat zich om ons heen bevindt, op zowel persoonlijk als maatschappelijk vlak. Door de kijker te betrekken in zijn onderzoek tracht hij deze zijn eigen (onbewuste) connectie met zijn of haar omgeving en andere mensen te laten ervaren.


Melodieuze link met natuur
Voor dit werk, dat een plek krijgt in het Oerbos van de Floriade ’22, onderzoekt hij een melodie, voortgebracht met software. Een melodie die constant aan het veranderen is. Zonder herhaling en met een onvoorspelbare factor.

Dit is de link met de natuur, de omgeving van de residentieplekken StrandLAB en Oerol, maar ook zeker van het Floriadeterrein. De natuur ontwikkelt zich steeds en is nooit hetzelfde. We proberen haar te controleren, maar ze is ontembaar. In de natuur blijft de beste oplossing over. Zo is dat met de melodie in zijn nieuwste werk ook het geval.

Klankkunstenaar
Bouke Groen is een klankkunstenaar met een sterk beeldende component, die bijvoorbeeld sirenes of kerkklokken in kubussen van glas zet zodat hun geluid gedempt wordt.

Hij is nadrukkelijk geen muzikant of componist. Daarvoor werkt hij samen met anderen. In dit geval met Bonne van der Wal, voor de geluidstechniek en opnames, en Atser Damsma, die muzikaal actief was in acts als Daily Bread en Yakumo, en nu voor de RUG en de UVA onderzoek doet naar muziekcognitie.


Kom ook luisteren
Op zondag 29 augustus zal hij zijn nieuwste werk, dat nog wel in de onderzoek -en testfase zit, aan publiek onthullen. Je bent van harte welkom tussen 12.00 uur en 17.00 uur bij Atelier StrandLAB.
Om 13.30 uur presenteert Bouke zijn nieuwste werk, waarvoor je hier een plek kunt reserveren.


Over Bouke
Bouke Groen werkt sinds 2008 als beeldend kunstenaar. Hij heeft onder meer geëxposeerd tijdens de IJsselbiënnale, Oerol, Soundlands Wales (UK), STUK Leuven (BE), GEM Den Haag, Block C, Symposion Gorinchem, festival Welcome to the Village en het Fries Museum.

 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!