Rehearsing the Revolution

Maandag 28 september start de kaartverkoop voor Rehearsing the Revolution, het nieuwste theaterproject van kunstenaarscollectief SPACE in samenwerking met Corrosia Theater, Expo & Film, waarmee mogelijke revoluties worden ontketend. Men hoeft niet persé de barricaden op om een verandering teweeg te brengen. Ook aan de keukentafel, in het gemeentehuis, het ziekenhuis, op een plein of in het theater kunnen de zaadjes voor verandering geplant worden. Een revolutie begint immers altijd in de verbeelding. Rehearsing the Revolution wordt gemaakt mét de input van Almeerders en gaat op 27, 28, 29 oktober en 1 november 2020 in première bij Corrosia, in het kader van Corrosia Square. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.corrosia.nl.  
 
Rehearsing the Revolution: het startsein voor een beweging in Almere
Met dit bijzondere project, poogt Space een beweging te starten die een hoopvolle, inclusieve, duurzame toekomstvisie optakelt. In de voorstelling worden verschillende vragen beantwoord omtrent dit thema. Hoe is het om een revolutie te mogen oefenen? Veranderen de idealen of de aanpak dan? Durven mensen meer? Of wordt elke stap tot in de perfectie uitgestippeld tot er iets veranderd?  
 
Door verschillende toekomstscenario’s te maken en te spelen, gebaseerd op de fantasieën en verwachtingen van bewoners zelf, krijgen we grip op de werkelijkheid. Samen met ouderen en jongeren, vitale en non-vitale beroepen, wetenschappers, boeren, kunstenaars, ontwerpers, oerbewoners en nieuwkomers, dierfanaten en vleeseters, realisten, complotdenkers, utopisten, angsthazen en rebellen onderzoekt SPACE wat een revolutie is, waarom deze nodig is en hoe zij eruit kan zien. Met elkaar gaan we de denkbeeldige barricaden op om de wereld te veranderen, of jammerlijk te falen. Na de première in Almere toert Rehearsing The Revolution door Nederland en Europa, waarbij steeds een eigenzinnige leefomgeving in een andere stad centraal staat. 
 
Over Theatergroep SPACE
SPACE maakt al 28 jaar documentairetheater in diverse media, onder de artistieke leiding van Petra Ardai. Vanuit de gedachte ‘wat zou ik doen als dit mij zou overkomen?' maakt SPACE het politieke persoonlijk. De grote maatschappelijke problemen van deze tijd worden behapbaar en bespreekbaar wanneer we inzoomen op hoe mensen deze problemen in hun eigen leven tegenkomen. Daarom gaat SPACE altijd de samenwerking aan met haar publiek en lokale gemeenschappen. Iedereen is immers nodig om positieve verandering teweeg te brengen. En wie weet er beter wat er speelt dan het publiek? 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!