Repetities theatertournee 'Een Goed Jaar' in volle gang

In Een Goed Jaar volgen we de familie Mortier, die na een zware tijd eindelijk goed nieuws krijgt. Bijzonder aan het stuk is dat vader, dochter en zoon worden gespeeld door Paul R., Kaatje en Piet Kooij die in het echt ook vader, dochter en zoon zijn. Anneke Blok maakt de cast compleet. De première is 10 oktober in Kunstlinie Almere Flevoland.

De nieuwe voorstelling van Theatergroep Suburbia Een Goed Jaar is geschreven door schrijver Peer Wittenbols en wordt geregisseerd door Rob Ligthert. Zij maken met Een Goed Jaar hun derde gezamenlijke voorstelling voor Suburbia. Anneke Blok en Paul R. Kooij spelen de ouders in dit warmbloedige portret van een hecht gezin in een turbulente tijd.
 
Na de nodige tegenslagen breekt voor het gezin Mortier een goed jaar aan. Hun zieke dochter is genezen verklaard en zowel zoon als dochter slaan hun vleugels uit. Hoopvol durft iedereen weer na te denken over de toekomst. Maar hoe geef je die dan vorm? Samen of juist alleen? En in hoeverre wordt de keuze voor jezelf, een keuze tegen het gezin? 

Extra bijzonder aan de voorstelling is dat de rollen van vader en kinderen worden gespeeld door Paul R. Kooij en zijn échte zoon en dochter; Piet en Kaatje. Zij zijn allen afgestudeerd aan de Toneelschool in Arnhem. Ook Anneke Blok studeerde af in Arnhem; Anneke en Paul zaten in dezelfde afstudeerklas.

Met de covid-19 pandemie schuurt Een Goed Jaar nóg dichter tegen de werkelijkheid aan dan voorzien. Want hoe ga je om met ingrijpende veranderingen? Hoe verhoud je jezelf tot de ander en tot je familie als je op elkaars lip zit? Paul R. Kooij: "Ik denk dat iedereen in het dagelijks leven wel worstelt met de gezinsband. Een gezin ontwikkelt zich voortdurend. Iedereen wordt ouder. Maar tegelijkertijd blijf je met z’n allen ook dat gezin en wil je bewaren wat je met elkaar hebt." Piet Kooij: "In wezen is elk gezin een planeet op zich. Met eigen woorden en een unieke manier van met elkaar omgaan. Ieder z’n eigen gekkenhuisje."

Een Goed Jaar is te zien van 8 oktober tot en met 19 december 2020 in theaters door het hele land. De première is 10 oktober in Kunstlinie Almere Flevoland. Meer informatie over de voorstelling, de acteurs en de kaartverkoop op de website van Theatergroep Suburbia www.theatergroepsuburbia.nl/voorstelling/een-goed-jaar. 
 
regie Rob Ligthert tekst Peer Wittenbols spel Anneke Blok, Paul R. Kooij, Kaatje Kooij en Piet Kooij scenografie en geluidsbeeld BrotherTill (Peter van Til en Mathijs van Til) techniek Neal Groot en Douwe Bulten regieassistent Léon de Vrede.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!