Bij streetart denkt men al snel aan grote graffiti letters langs het spoor of onder een brug. Maar streetart is uitgegroeid tot zo veel meer. Om dit te vieren ontstond Shapeshifters.

Streetart aan het Weerwater

Bij streetart denkt men al snel aan grote graffiti letters langs het spoor of onder een brug. Maar streetart is uitgegroeid tot zo veel meer. Om dit te vieren en aan een breder publiek te tonen, hebben Kunstlinie en galerie Vroom & Varossieau de handen in een geslagen. Samen presenteren ze Shapeshifters: een street- en urban art tentoonstelling met werken van bekende kunstenaars als Basquiat, Blade, ELLE en zelfs Banksy.

Van de straat naar de galerij
Wat wij tegenwoordig bestempelen als street- en urban art vind de oorsprong in de graffiti scene. Jongeren schopte tegen de gevestigde (kunst)orde door tag en andere leuzen op muren te spuiten. Zoals elk kunst genre groeide en evolueerde ook streetart waardoor het tegenwoordig veel meer vormen kan aannemen en door een breder publiek gewaardeerd wordt.

Internationale kunstenaars
Shapeshifters is een unieke tentoonstelling. Het is niet simpelweg een reis door de historie van streetart maar het is een reis waarin je sculpturen, murals, fotografie, fashion en installaties tot je neemt. Wat het nog specialer maakt zijn de internationale artiesten waarvan werk wordt geëxposeerd. Door Shapeshifters te bezoeken kan je genieten van werken van Banksy, Basquiat, Blade, ELLE, Futura, KAWS, Keith Haring, LadyPink, JDL en Insane 51.

Meer dan alleen kunst
Naast de prachtige werken in de expositie bied Shapeshifters meer. Zo kan je er ook terecht voor (graffiti)workshops in het Street Art Lab en is er zelfs een Pop-up Bar waar elk weekend een andere onderdeel uit de urban culture wordt belicht. Van tattoo artiesten tot kappers. Hierdoor is Shapeshifters veel meer dan alleen een tentoonstelling. Het is een totale ervaring waarbij veel kunstliefhebbers hun grenzen kunnen verbreden en dat voor urban liefhebbers een feest van herkenning is!

Mis het niet!
Shapeshifter is vanaf 5 februari t/m 31 juli te bezoeken in Kunstlinie te Almere. Mis deze ervaring niet en boek vandaag nog via deze link jouw tickets!

Streetart aan het Weerwater 2

Blijf op de hoogte!

Meld je nu aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief en ontvang o.a.:

Exclusieve acties en aanbiedingen
Het belangrijkste uit- & cultuurnieuws
De laatste tips op cultureel gebied
De nieuwste voorstellingen in Almere

Meld je aan! »

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!