Streetart tentoonstelling bij Kunstlinie

Kunstlinie, een uniek cultureel kwartier in Almere, organiseert van 5 februari t/m 31 juli 2022 Shapeshifters: een tentoonstelling over street- en urban art in al haar rauwe, grensverleggende schoonheid. Het is een bijzondere samenwerking met galerie Vroom & Varossieau die bekende street art kunstenaars zoals Blade, Futura, ELLE, KAWS, Keith Haring en zelfs Banksy speciaal co-cureerde voor de tentoonstelling. Shapeshifters is onderdeel van het veelzijdige project StreetCred, waarbij straatcultuur wordt gevierd met een bomvol publieksprogramma gedurende 9 maanden.

De top van street art én nieuw talent
Shapeshifters is een bijzondere coproductie tussen Kunstlinie en Galerie Vroom & Varossieau: een begrip in de kunstwereld op het gebied van street art. De tentoonstelling is geen route langs de historie van street art, maar leidt je langs iconische murals, sculpturen, fashion, fotografie en hedendaagse installaties waar stijlen als cartoon, abstract, 3D en hyperrealisme de revue passeren. In deze showstopping expositie is (inter)nationaal werk te zien van bekende kunstenaars als Blade, Futura, ELLE, KAWS, Keith Haring, Banksy, Lady Pink, maar ook veel jonger talent zoals JDL en Insane 51. Eén ding hebben zij gemeen: het zijn allemaal 'shapeshifters' die hun eigen grenzen en die van de kunsten opzoeken.

Street art: kunst van de straat
Street- en urban art is kunst van en voor iedereen. Wat ooit begon als schoppen tegen de gevestigde orde door leuzen en een (tag)naam op muren en treinstellen te kalken, kan tegenwoordig elke vorm aannemen en wordt door een groot publiek gewaardeerd: van rijke kunstkenners die hijgerig de identiteit van Banksy proberen te achterhalen, tot de kritische burger die zijn onvrede op artistieke wijze uit in een muurschildering.

Street Art Labs & Pop Up Bars
Kunstlinie prikkelt niet alleen graag visueel, maar vertelt ook de boeiende verhalen achter de kunstwerken. Of dat nu het persoonlijke verhaal is van de maker of een breder perspectief biedt op een maatschappelijk thema dat het werk beïnvloedde: een Kunstlinie-tentoonstelling is niet af zonder ruimte voor reflectie. Bij Shapeshifters is daarom niet alleen kunst aan de muren en op sokkels te zien, maar zijn er ook (graffiti)workshops in het Street Art Lab en een Pop-up Bar waar je ieder weekend een ander fenomeen uit de street culture scene vindt, zoals een tattoo artist of een black hair kapper: beroepen waar de gemiddelde museumbezoeker misschien niet zo snel over de drempel stapt, maar nu de kans krijgt om even ‘aan te snuffelen’.

Over galerie Vroom & Varossieau
Galerie Vroom & Varossieau werd in 2008 in Amsterdam opgericht door Olivier Varossieau en Isabelle Vroom. De galerie specialiseert zich in urban contemporary en street art van zowel gerenommeerde kunstenaars als aanstormend talent. Door hun ‘out of the box’ mentaliteit dagen ze het traditionele model van een galerie uit. Het duo is namelijk graag betrokken bij het proces van creatie zelf, zoals het cureren van museumexposities, het organiseren van projecten in de openbare ruimte en het vormgeven van muurschilderingen, beelden en installaties. Daarbij zijn storytelling en het creëren van een bijzondere beleving voor hen belangrijke drijfveren.

Over Kunstlinie
Kunstlinie is een uniek cultureel kwartier in Almere: een ontmoetingsplaats waar mensen samen kunnen genieten van theater, beeldende kunst, architectuur, workshops, eten en drinken. Kunstlinie is een kunsthal, podium, stadsforum én congrescentrum in één, met een brede programmering voor alle leeftijden en uiteenlopende gemeenschappen. Het iconische gebouw van Kunstlinie van ruim één hectare is ontworpen door het Japanse architectenbureau Sanaa en staat pal aan het Weerwater in het centrum van Almere Stad.

 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!