Suburbia speelt weer!

Theatergroep Suburbia kan doorgaan dankzij de versoepelde coronamaatregelen. Dit najaar speelt het Almeerse gezelschap twee producties. Vanaf 26 augustus herneemt Suburbia de geannuleerde voorstelling Judas op locatie in De Groene Kathedraal in Almere. De nieuwe theatertournee Een Goed Jaar is te zien vanaf 2 oktober in theaters door het hele land, met onder anderen acteurs Anneke Blok en Paul R. Kooij. 

Vanwege de uitbraak van covid-19 werd Judas in maart geannuleerd, kort na het begin van de theatertournee. Judas is een van de meest indrukwekkende theatermonologen van onze tijd, geschreven door Nederlands’ meest gespeelde toneelschrijver, Lot Vekemans. Suburbia speelde de monoloog eerder in De Groene Kathedraal, in 2015. Begin 2020 ging Judas bij Suburbia in reprise met een landelijke theatertournee totdat ons land werd getroffen door covid-19.

“Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Meer dan drie maanden na de 'intelligente lockdown' snakken wij naar het directe contact met ons publiek. Desnoods op anderhalve meter afstand en liefst zo snel mogelijk,” aldus een bericht op de socials van het Suburbia team.

De herneming van Judas is te zien op een van de mooiste plekken van Flevoland: De Groene Kathedraal. Dit landschapskunstwerk is een geschikte buitenlocatie waar volledig coronaproof gespeeld kan worden. Verspreid onder de hoge populieren van De Groene Kathedraal zullen kris kras, maar op veilige afstand, stoelen voor het publiek staan. Acteur Justus van Dillen loopt hier tussendoor. Suburbia houdt zich strikt aan de maatregelen opgesteld door het RIVM, waaronder de anderhalve meter afstand.
 
Een Goed Jaar is het nieuwe toneelstuk van Peer Wittenbols en wordt geregisseerd door Rob Ligthert. Zij maken met Een Goed Jaar hun derde gezamenlijke voorstelling voor Suburbia. Anneke Blok en Paul R. Kooij spelen de ouders in dit warmbloedige portret van een hecht gezin in een turbulente tijd. Met de komst van covid-19 schuurt Een Goed Jaar opeens nóg dichter tegen de werkelijkheid aan. Want hoe ga je om met ingrijpende veranderingen? Hoe verhoud je jezelf tot je familie? En hoe verwerk je verlies? De voorstelling is te zien van 2 oktober tot en met 19 december in theaters door het hele land. De première is 10 oktober in de Kunstlinie Almere Flevoland.

Deze zomer gaat Suburbia ook op stap in Almere. Suburbia in de Buurt zoekt naar verhalen van Almeerders over hoe zij hun toekomst zien en die van Almere. Met een groot zelf genaaid picnickkleed bivakkeert Suburbia in de Buurt op verschillende plekken verspreid door de hele stad. Al picknickend raakt Suburbia in gesprek met vele Almeerders. 

Judas is te zien in landschapskunstwerk De Groene Kathedraal in Almere van woensdag 26 augustus tot en met zondag 6 september 2020. Speeldagen van woensdag tot en met zondag om 19.30 uur. De voorstelling duurt ongeveer een uur. Meer informatie over Judas: www.theatergroepsuburbia.nl/voorstelling/judas, over Een Goed Jaar: www.theatergroepsuburbia.nl/voorstelling/een-goed-jaar en over Suburbia picknickt in de Buurt: www.suburbiaindebuurt.nl

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!