Succesvolle tweede Editie van "Maak het Mee"

Almere - Op 27 februari kwamen meer dan 250 Almeerse professionals uit uiteenlopende sectoren in de Kunstlinie samen voor het tweejaarlijkse evenement "Maak het Mee". Het door Cultuurfonds Almere georganiseerde evenement had als doel de cultuursector te verbinden met andere domeinen, om gezamenlijk te bouwen aan het Almere van morgen. 

Het hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld het plenaire gedeelte. Gedurende twee rondes van 30 minuten gingen deelnemers in gesprek over thema´s zoals de behoefte aan meer culturele broedplaatsen, huisvesting voor jongeren en de rol van ´the culture´. Naast dat de aanwezigen ideeën uitwisselden en met elkaar in discussie waren, werd het programma omlijst met uitvoeringen door toetsenist RECAP en dansgroepen van Stichting Salty.

Onderdeel van het programma was de uitreiking van de cultuurprijzen. Wethouder Kunst en Cultuur Kees Ahles overhandigde de Almeerse Cultuurprijs aan Poppodium de Meester voor hun bijdrage aan de lokale muziekscene. GDFL Brassband won de publieksprijs, omdat zij in de twee stemrondes de meeste stemmen ontvingen. En Stadsboerderij Almere ontving de Mogelijkmakersprijs voor hun grote bijdrage aan het faciliteren van de cultuursector, naast hun werk als agrarisch bedrijf.

Voorafgaand aan het evenement vond de Publieke Verantwoording van  Cultuurfonds Almere plaats, waarin Directeur Jan-Melle Liscaljet de werking van het fonds en de behaalde resultaten van de afgelopen 5 jaar presenteerde. Dit werd gevolgd door inspirerende verhalen van drie makers, die vertelden over hun ervaringen met het fonds.

Het evenement werd afgesloten met een bruisende netwerkborrel, in samenwerking met de Vereniging Bedrijfskring Almere, waar deelnemers de gelegenheid kregen om te netwerken en nieuwe verbindingen te leggen.

 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!