‘The Best of IDFA on Tour’ te zien in de nieuwe bibliotheek

Op zaterdag 31 juli vertoont het filmhuis van De Nieuwe Bibliotheek in Almere Stad de vier prijswinnende films die door de jury’s van het International Documentary Filmfestival Amsterdam, IDFA, zijn bekroond: The Best of IDFA on tour. Een uniek programma met films die je kijk op de wereld zullen veranderen. De aanvang van deze dag is 10.30 uur. De toegang is € 25,- voor leden, € 27,50 voor niet-leden en € 22,- met een VIPkaart van de BankGiro Loterij. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website of bij de klantenservicebalie in de bibliotheek.

 

Programma

Radiograph of a Family
Landen: Noorwegen, Iran, Zwitserland | Jaar: 2020 | Regisseur: Firouzeh Khosrovani

Regisseur Firouzeh Khosrovani is de dochter van een seculiere vader en een strenggelovige moeder, die onder één dak naast elkaar leefden in Teheran. De Islamitische Revolutie vond plaats in hun huiskamer en raakte elk aspect van het gezinsleven.

Prijzen: IDFA Award for Best Feature-Length Documentary & Beeld en Geluid IDFA ReFrame Award voor het beste creatieve gebruik van archiefmateriaal.

Gorbachev. Heaven
Landen: Letland, Tsjechië | Jaar: 2020 | Regisseur: Vitaly Mansky
Fascinerend interview met de Russische oud-president Gorbatsjov, een van de invloedrijkste personen uit de afgelopen eeuw, wiens bewind het einde van de Sovjet-Unie inluidde. In een intieme toonzetting geeft hij zijn blik op Rusland toen en nu.

Prijs: IDFA Award for Best Directing.

Dealing with Death
Land: Nederland | Jaar: 2020 | Regisseur: Paul Sin Nam Rigter
Uitvaartmanager Anita moet ervoor zorgen dat de vele culturen in de Bijlmer allemaal hun plaats vinden in een nieuw op te richten rouwcentrum. Maar hoe meer ze leert, hoe meer ze twijfelt aan haar missie.

Prijs: IDFA Award for Best Dutch Documentary.


Unforgivable
Land: El Salvador | Jaar: 2020 | Regisseur: Marlén Viñayo
Op zijn twaalfde ging Geovanny bij een bende als lid van een moordeenheid. In de gevangenis zweert hij het bendeleven af voor God. Maar al vergeeft de evangelische kerk hem voor zijn gewelddadige verleden, zijn liefde voor een andere man geldt als een onvergeeflijke zonde.

Prijs: IDFA Award for Best Short Documentary.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!