Theater aan de plas

Gezinnen die houden van buitentheater kunnen zaterdag 2 september hun hart ophalen in het Kotterbos. Want vanaf 12:00 uur organiseren Stad & Natuur en Staatsbosbeheer het nieuwe evenement Theater aan de Plas. Maar er valt deze middag nog veel meer te beleven in het bos in Almere Buiten. Van een wildedierensafari en Doe-het-zelf-DJ tot varen in fluisterbootjes.

Er zijn de hele middag door theatervoorstellingen. Zoals ‘Piet Pompon’, een interactieve voorstelling voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Piet Pompon is de eigenaar van een gezellige muziekwinkel en vandaag komt de boswachter op bezoek. Maar dan is er plotseling een dief in de buurt. Lukt het Piet Pompon om de dief te pakken? 

In de muzikale show ‘Joris gaat van huis’ gaat Joris op survival in de jungle. Onderweg beleeft hij allemaal hilarische momenten. Hoe gaat hij deze tocht overleven?

Van safari tot schatzoeken
Theater aan de Plas biedt veel meer dan theater alleen. Zo kunnen bezoekers ook zélf op safari. Er start regelmatig een tour in het Kotterbos. Ontdek welke wilde dieren hier allemaal leven. En met een beetje geluk spot je ze allemaal! Of doe mee met de Expeditie Schatzoeken. Een spannende speurtocht door het bos.

Waterspektakel
Het waterrijke gebied van het Kotterbos leent zich natuurlijk ook voor allerlei leuke wateractiviteiten. Zoals de radiografisch bestuurbare bootjes, die garant staan voor een klein waterspektakel. Wie liever zelf het water op gaat, huurt een fluisterbootje en vaart zelf een rondje op de plas.

Kunst en muziek
Ook kunstliefhebbers komen deze middag aan hun trekken. Langs het Reigerpad is een kunstroute ingericht, waar verschillende Almeerse kunstenaars hun werken presenteren. De Doe-het-zelf-DJ zorgt voor de muzikale omlijsting van deze middag.

Praktisch
Parkeren kan bij de parkeerplaats in het Kotterbos aan het Kotterplein. De theatervoorstellingen zijn gratis. Voor andere activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Daarvoor is ter plekke een strippenkaart te koop. Ook is er een koffie- en theepunt aanwezig. Meer informatie is te vinden op www.ovpalmere.nl

 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!