Theatergezelschap BonteHond maakt voorstelling WIEDEEDHET voor waarom-vragers

Statige landhuizen, luxueuze cruises, glooiende landschappen, butlers en kamermeisjes en… een mysterieuze moord. De whodunnit (who [has] done it?) is al sinds jaar en dag een succesvol format vol spanning en intrige. Eind september gaat WIEDEEDHET van BonteHond in première, een whodunnit voor 6+ en alle waarom-vragers. WIEDEEDHET gaat op 27 september in première in Corrosia Theater, Expo & Film in Almere en is tot februari 2021 te zien in theaters door het hele land.

Wie is die geheimzinnige man achter de heg in de tuin? En van wie is dit landhuis eigenlijk en is het wel echt? Mogen wij hier wel zijn? In een donkere kamer horen we een gil, het licht gaat aan en er ligt iemand op het kleed die -als niemand kijkt- toch weer opstaat. Kortom, wie heeft wat gedaan en waarom, wanneer en waar?

WIEDEEDHET is op een grappige manier spannend en filosofisch. Want ook al denken wij doorgaans zeker te zijn van onze zaak is uiteindelijk niets wat het lijkt. Zelfs de voorstelling blijkt bij nader inzien anders dan dat de flyer beloofde. Een groot mysterie dus, een raadsel dat uiteindelijk opgelost moet worden..

Met WIEDEEDHET sporen de makers aan vragen te stellen en proberen die zelf te beantwoorden. De voorstelling gaat over goed opletten en verder kijken dan je neus lang is. We zijn allemaal detectives en de aanwijzingen liggen in deze voorstelling voor het oprapen.

Regisseur René Geerlings over de voorstelling
‘Vroeger, toen ik klein was, mocht ik van mijn ouders soms meekijken naar Miss Marple, een tv-serie over een oude, slimme vrouw die moorden en mysteries oploste in en rondom haar Engelse dorp. Ik was daar als kind echt dol op, omdat het eigenlijk niet helemaal voor kinderen bedoeld was en daarom op heel veel lagen spannend was om naar te kijken. Je moest goed opletten want alles kon een aanwijzing zijn en iedereen was verdacht. Nu, met WIEDEEDHET, ga ik dan eindelijk mijn eigen Agatha Christie maken met een gedroomd team aan acteurs en creatieven. Maar dan wel bedoeld voor 6+, zonder kinderachtig te zijn. Een voorstelling vol dubbele bodems, suspense en op een grappige manier spannend. En heel erg Engels natuurlijk. ”

Succesvolle samenwerking
WIEDEEDHET is een vervolg op de succesvolle samenwerking tussen Job Raaijmakers, René Geerlings en componist Wim Conradi. Eerder maakten zij Aap & Beer (Gouden Krekel 2012), Niet Huppelen! (Zilveren Krekel 2014), KLUCHT (2016) en FOEI (2018). Na KLUCHT wordt dit hun tweede genreonderzoek. Deze eigen whodunnit is geïnspireerd op The Mousetrap van Agatha Christie, de langstlopende theatervoorstelling ooit ter wereld.

Credits
CONCEPT: Job Raaijmakers, René Geerlings REGIE: René Geerlings COMPOSITIE: Wim Conradi SPEL: Kim van Zeben, Job Raaijmakers, Joep Hendrikx, Anna Schoen DECOR: Marlies Schot KOSTUUM: Judith de Zwart KAP & GRIME: Tessa Hornstra LICHTONTWERP: Remko van Wely DRAMATURGIE: Judith Faas REGIEASSISTENTIE: Millie Lijbers TECHNIEK: Klim Nelissen, Iris Rodenburg PRODUCTIE: Sanne Priem MET DANK AAN: Joppe Conradi, Rieks Swarte, Hein van Leeuwen FOTOGRAFIE: Kamerich & Budwilowitz/EYES2

Theater voor iedereen
De voorstellingen van BonteHond staan bekend om hun gelaagdheid. Het gezelschap maakt transparant en uitdagend theater dat aantrekkelijk is voor kinderen (6+) en hun ouders en opa’s en oma’s. De leeftijdsaanduiding is bij BonteHond echt een vanaf-leeftijd. Het theatergezelschap hoopt bij deze voorstelling gezinnen in alle vormen en samenstellingen in het theater tegen te komen.

BonteHond maakt beeldend en fysiek theater voor alle leeftijden in theaters en op andere spannende plekken. Vanuit Almere toert het jeugdtheatergezelschap langs theaters, festivals, scholen en bijzondere (buiten)locaties door Nederland, België en steeds vaker daarbuiten. Met publiekswerking en de eigen educatieve leerlijn KIDD bereikt BonteHond ook mensen die niet gauw met kunst & cultuur in aanraking komen.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!