Theatergroep SUBSUB doet mee aan Theater Na de Dam

Theatergroep SubSub doet mee aan Theater Na de Dam. Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. SubSub doet met haar acteurs mee en gaat met ouderen in gesprek over de vraag: “Hoe smaakt vrijheid?” Hun performances, gebaseerd op deze gesprekken, zijn op 4 mei terug te zien op www.theaternadedam.nl.

Over Theater Na de Dam

Elk jaar spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen, die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Jongerenvoorstellingen vormen een wezenlijk onderdeel van Theater Na de Dam. De jonge acteurs van Theatergroep SubSub gaan in gesprek met ouderen en stellen hen onder andere de vraag ‘Hoe smaakt vrijheid?’ Vanuit die antwoorden kiezen zij een gerecht en maken dat klaar.

Dit gerecht brengen ze op 3 en 4 mei langs bij mensen, die wel een hart onder de riem kunnen gebruiken in deze tijd van lockdown en beperkende maatregelen. Bij het gerecht serveren ze theatrale performances (dans, spoken words, gedichten, etc.). Deze worden vooraf opgenomen (te scannen met een QR-code) en waar mogelijk live aan de deur uitgevoerd. Op 4 mei om 21.00 uur zijn de performances online terug te zien op de websites van Theater na de Dam en Theatergroep SubSub. Het idee is ontwikkeld en geregisseerd door Esther Bolte, artistiek leider van Theatergroep SubSub.

Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 43 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2021 van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt - in veel verschillende vormen - iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Over Theatergroep SubSub

Theatergroep SubSub is hèt jongerengezelschap in Almere. Ontstaan vanuit Theatergroep Suburbia, is zij sinds 2017 een zelfstandige theatergroep en produceert zij meerdere voorstellingen per jaar.

SubSub is gefascineerd door het thema identiteit. Wie ben je? Waarom maak je bepaalde keuzes in je leven? En hoever ga je om te zijn wie je bent? Deze vragen stellen we onszelf, de acteurs en het publiek in de voorstellingen van SubSub.

 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!