Theatergroep SubSub komt met nieuwe speeldata Lucifer

Theatergroep SubSub komt met een nieuwe datumreeks voor de voorstelling Lucifer. De voorstelling is dit najaar van 18 november t/m 4 december 2020 te zien in De Voetnoot te Stadhuisplein 2. De theatergroep kijkt er ontzetten naar uit om bezoekers in november te kunnen ontvangen, maar volgen ook de ontwikkelingen van het coronavirus op de voet. SubSub houdt zich dan ook aan de voorgeschreven maatregelen en spelen alleen als dit voor de cast, crew en publiek verantwoord is. Kaarthouders zijn over deze wijziging geïnformeerd en kunnen een nieuwe datum kiezen.  
 
Speeldata
De Theatergroep speelt dit najaar de voorstelling Lucifer op de volgende data:
Woensdag 18 november - Try out
Vrijdag 20 november - Try out
Zaterdag 21 november – Première
Woensdag 25 november
Donderdag 26 november
Vrijdag 27 november
Zaterdag 28 november
Zondag 29 november
Woensdag 2 december
Donderdag 3 december  
Vrijdag 4 december

De aanvangstijden voor de voorstelling zijn altijd om 20.15 uur in De Voetnoot, behalve op zondag dan is de aanvangstijd 14.30 uur. 
 
Over Lucifer
Stel je eens voor, je bent een jaar of 20 en je groeit op in een maatschappij waarin veel moet. Er wordt super veel van je verwacht, er zijn geschreven en ongeschreven regels waar je je aan moet houden. Maar hoe ouder je wordt, hoe meer kennis je hebt en hoe kritischer je wordt. Plotseling wordt besloten dat jouw leven anders moet. Je voelt je niet serieus genomen, niet gehoord, niet gezien en dat doet pijn. Wat doe je dan? Leg je je erbij neer of kom je in opstand? 

Het verhaal achter Lucifer
De nieuwste voorstelling, Lucifer is een theaterstuk met thema’s die in de huidige maatschappij nog steeds aan de orde zijn. Thema’s zoals macht, rechtvaardigheid, identiteit en goed versus kwaad komen er allemaal in terug. 

Het originele stuk dat eeuwenoud is en op rijm is geschreven komt van Vondel. Het stuk werd voor het eerst in 1654 opgevoerd in het Amsterdamse schouwburg. Na twee keer spelen werd het stuk verboden en gezien als godslastering. Juist hierdoor werd het stuk razendsnel populair en door Europa verspreid.

De engel Lucifer komt in opstand. Dit doet hij niet zomaar, zijn vader God, plaatst de mensen boven de engelen. Deze opstand eindigt wanneer veldheer Michaël de opstandelingen uit de hemel bliksemt. Op aarde neemt Lucifer wraak en het eerste mensenpaar begaat een zonde. 

Over Theatergroep SubSub
Theatergroep SubSub is hèt jongerengezelschap van Flevoland. Ontstaan vanuit Theatergroep Suburbia, is zij sinds 2017 een zelfstandige theatergroep en produceert zij meerdere voorstellingen per jaar. SubSub is gefascineerd door het thema identiteit. Wie ben je? Waarom maak je bepaalde keuzes in je leven? En hoever ga je om te zijn wie je bent? Deze vragen stellen we onszelf, de acteurs en het publiek in de voorstellingen van SubSub. 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!