Theatergroep SubSub speelt beroemde stuk van Vondel

Dit voorjaar speelt hét jongerengezelschap van Flevoland het beroemde stuk van Vondel, in een modern en muzikaal jasje. Stel je eens voor, je bent een jaar of 20 en je groeit op in een maatschappij waarin veel moet. Er wordt super veel van je verwacht, er zijn geschreven en ongeschreven regels waar je je aan moet houden. Maar hoe ouder je wordt, hoe meer kennis je hebt en hoe kritischer je wordt. Plotseling wordt besloten dat jouw leven anders moet. Je voelt je niet serieus genomen, niet gehoord, niet gezien en dat doet pijn. Wat doe je dan? Leg je je erbij neer of kom je in opstand? De voorstelling is te zien in De Voetnoot van 8 t/m 25 april 2020. Kijk voor meer informatie op www.subsub.nl.  

Jong talent
De voorstellingen die SubSub produceert worden altijd gemaakt met jong talent. Dit jaar meldde maar liefst 55 jongeren tussen de 15 en 25 jaar zich aan voor de auditierondes. Hieruit zijn de acht acteurs voor de nieuwste voorstelling gekozen. Naast dat de theatergroep voorstellingen produceert, wordt er enorm geïnvesteerd in jong talent, daarom is SubSubXtra dit seizoen in het leven geroepen. Tijdens dit traject krijgen momenteel 17 jongeren spellessen en gaan zij langs bij andere theatergezelschappen om hiervan te leren.  
 
Lucifer
Lucifer is een theaterstuk met thema’s die in de huidige maatschappij nog steeds aan de orde zijn. Thema’s zoals macht, rechtvaardigheid, identiteit en goed versus kwaad komen er allemaal in terug. Het originele stuk dat eeuwenoud is en op rijm is geschreven komt van Vondel. Het stuk werd voor het eerst in 1654 opgevoerd in het Amsterdamse schouwburg. Na twee keer spelen werd het stuk verboden en gezien als godslastering. Juist hierdoor werd het stuk razendsnel populair en door Europa verspreid. De engel Lucifer komt in opstand. Dit doet hij niet zomaar, zijn vader God, plaatst de mensen boven de engelen. Deze opstand eindigt wanneer veldheer Michaël de opstandelingen uit de hemel bliksemt. Op aarde neemt Lucifer wraak en het eerste mensenpaar begaat een zonde.

Cast & Crew Lucifer
Regie & script: Esther Bolte
Regie-assistentie: Erik Kaizer en Marith Venema
Scenograaf: Simone Eggen
Acteurs: Charlotte Vermeulen, Dyon Wilkes, Evy de Joode, Jillian Jordan, Lin Blom,
Mohamed Abd El Hafeez, Pieter Zomerdijk & Romany Kootstra
Lichtontwerp: Iwan Kolk
Zakelijk leider: Marit Nijhuis
PR & Communicatie: Emel Koç
Productieleider: Keshia Emke
Fotografie: Claudia Kamergorodski
Poster & flyer: Karl Giesriegl 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!