Theatergroep SubSub speelt Lucifer in december 2020

Afgelopen maand is Lucifer, de nieuwste voorstelling van Theatergroep SubSub niet in première gegaan. De groep speelt in november niet en komt met een nieuwe datareeks. De voorstelling is vanaf 2 t/m 17 december 2020 te zien in De Voetnoot te Stadhuisplein 2. De theatergroep kijkt er ontzettend naar uit om bezoekers in december te kunnen ontvangen. Kaarthouders zijn over deze wijziging op de hoogte gesteld en er zijn nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar via ​www.subsub.nl​.

Speeldata
Woensdag 2 december - Try out (nog 6 kaarten beschikbaar)
Donderdag 3 december - UITVERKOCHT
Vrijdag 4 december - UITVERKOCHT
Woensdag 9 december - Nog 20 kaarten beschikbaar 
Donderdag 10 december - Nog 14 kaarten beschikbaar
Vrijdag 11 december - UITVERKOCHT
Zaterdag 12 december - UITVERKOCHT
Zondag 13 december (matinee) - Nog 1 kaart beschikbaar
Woensdag 16 december - Nog 4 kaarten beschikbaar
Donderdag 17 december - Nog 10 kaarten beschikbaar

Aanvang voor de voorstellingen zijn altijd om 20.15 uur in De Voetnoot, behalve op zondag dan is de aanvang 14.30 uur. 

Over Lucifer
Stel je eens voor, je bent een jaar of 20 en je groeit op in een maatschappij waarin veel moet. Er wordt super veel van je verwacht, er zijn geschreven en ongeschreven regels waar je je aan moet houden. Maar hoe ouder je wordt, hoe meer kennis je hebt en hoe kritischer je wordt. Plotseling wordt besloten dat jouw leven anders moet.Je voelt je niet serieus genomen, niet gehoord, niet gezien en dat doet pijn. Wat doe je dan? Leg je je erbij neer of kom je in opstand?

Het verhaal achter Lucifer
De nieuwste voorstelling, Lucifer is een theaterstuk met thema’s die in de huidige  maatschappij nog steeds aan de orde zijn. Thema’s zoals macht, rechtvaardigheid, identiteit en goed versus kwaad komen er allemaal in terug.

Het originele stuk dat eeuwenoud is en op rijm is geschreven komt van Vondel. Het stuk  werd voor het eerst in 1654 opgevoerd in het Amsterdamse schouwburg. Na twee keer  spelen werd het stuk verboden en gezien als godslastering. Juist hierdoor werd het stuk  razendsnel populair en door Europa verspreid.

De engel Lucifer komt in opstand. Dit doet hij niet zomaar, zijn vader God, plaatst de  mensen boven de engelen. Deze opstand eindigt wanneer veldheer Michaël de  opstandelingen uit de hemel bliksemt. Op aarde neemt Lucifer wraak en het eerste  mensenpaar begaat een zonde. 

Over Theatergroep SubSub
Theatergroep SubSub is hèt jongerengezelschap van Flevoland. Ontstaan vanuit Theatergroep Suburbia, is zij sinds 2017 een zelfstandige theatergroep en produceert zij meerdere voorstellingen per jaar. 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!