Who’s Next annuleert Festival Who’s Next in april

Met de ingrijpende maatregelen die zijn ingegaan om verspreiding van het coronavirus te stoppen, is Nederland in een ongekende situatie beland. Een situatie die niemand eerder heeft meegemaakt, maar die iedereen raakt – privé en in zijn werk. Ook Festival Who’s Next wordt hierdoor geraakt. Na intensief overleg heeft Who’s Next besloten dat de (wereldwijde) situatie rond het COVID-19-virus ons ertoe dwingt Festival Who’s Next, dat op 13 t/m 15 april in Almere zou worden gehouden, te annuleren.
 
We vinden het heel jammer dat we ons festival Who’s Next, dat wij samen met het KAF presenteren, niet kunnen laten doorgaan. Het festival laat jong en oud op een laagdrempelige manier genieten van prachtige klassieke muziek. Vooral de eindpresentaties van de leerlingen van vier Almeerse scholen, waar de leerlingen met hun workshopleiders zo lang naar toe hebben gewerkt, zullen we in april moeten missen.

We waren vergevorderd met de planning van dit festival en het is niet eenvoudig om daar een einde aan te maken. De veiligheid van onze leerlingen, medewerkers en samenleving weegt echter zwaarder dan alle andere overwegingen.

Hoe nu verder?
Wanneer de scholen weer open zijn, zal in overleg met de betreffende school en workshopleiders de workshops weer worden opgestart. Als afsluiting zal elke school zijn eigen eindpresentatie geven.

Onze extra festivaldag op 13 april, waar we kort geleden nog zo enthousiast over melden gaan we ook annuleren. Ook al is het – op dit moment - toegestaan om na 6 april evenementen met meer dan 100 personen te organiseren. Er is een grote kans dat de regering de maatregel na 6 april verlengd. Zelfs als er weer bijeenkomsten met meer dan 100 personen mogen worden georganiseerd na 6 april is het de vraag of mensen het al aandurven zich te bevinden tussen grotere groepen mensen. Als organisatie nemen wij onze verantwoordelijkheid om deze festivaldag niet te laten doorgaan. 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!