Who’s Next en KAF presenteren samen Festival Who’s Next

Kom met de hele familie - tweede paasdag - laagdrempelig genieten van prachtige klassieke muziek. Want dit jaar presenteren Who’s Next en KAF samen op maandag 13 april om 15.00 uur Festival Who’s Next met als thema You’ve got the power! Een namiddag met jonge klassieke musici die laten zien dat klassieke muziek voor iedereen is. Op het programma staan het North Sea String Quartet, Fuse, Caravan met Julian Schneemann en JongNBE.

In de foyer wordt u ontvangen door het North Sea String Quartet. Een splinternieuw Rotterdams strijkkwartet, bestaande uit spelers met een rijke achtergrond in zowel de klassieke als de geïmproviseerde muziek. Muzikaal gezien opereren ze dan ook op het grensvlak tussen deze twee werelden. Daarnaast is in de foyer meer te zien over Who’s Next.

In de Grote Zaal kunt u genieten van Fuse, bekend als huisband van tv-programma Podium Witteman en een veelzijdige en energieke live-act die niet in één hokje te vangen is. Daarna Caravan met Julian Schneemann; zij verbinden werelden van Oost tot West en van klassiek tot jazz en volksmuziek. Afsluiter van de middag is het JongNBE; een ensemble van toptalenten van de Nederlandse conservatoria, sommigen al klaar, anderen nog midden in hun opleiding. Met in de pauzes muziek van het North Sea String Quartet.

Beleef deze klassieke muziekmiddag met een verrassend moderne stijl, uitgevoerd door jonge spraakmakende ensembles.

Who’s Next
Who’s Next richt zich op jongeren tussen 12 en 18 jaar en heeft als doelstelling om actieve en passieve beleving van klassieke muziek bij deze doelgroep te versterken.

Op 14 en 15 april presenteren leerlingen van de Almeerse middelbare scholen: Arte College, het Baken Stad College, het Oostvaarders College en PrO Almere na hard werken aan verschillende muzikale projecten het eindresultaat in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Onder begeleiding van professionals maakten de leerlingen op verschillende manieren kennis met uiteenlopende muzikale disciplines.

Het thema dit jaar is ‘You’ve Got the Power!’. Aan de hand van dit thema onderzoeken de leerlingen wat macht is. Wil je macht of heb je er juist last van? En letterlijk: (hoe) voel je je machtig op het podium en (hoe) kan macht leiden tot zelfvertrouwen? Welke rol speelt macht in andere culturen? Welke macht heeft muziek en wat kan je daarvan leren? Macht is een concept dat in het leven van iedere leerling een rol speelt en staat dicht bij hun belevingswereld. Het thema is in samenspraak met de workshopdocenten van alle trajecten tot stand gekomen. Het thema komt bij alle projecten op een andere manier aan de orde.

Het programma van het festival ziet er als volgt uit:
Dinsdag 14 april 19.00 uur – Middenzaal - Uitvoering Koorproject en Muziektheater project
Woensdag 15 april 18.30 uur - Kleine Zaal - Uitvoering Leerorkest Baken
Woensdag 15 april 20.15 uur - Kleine Zaal - Uitvoering Leerorkest en Leerorkest PrO
Woensdag 15 april 21.00 uur - Grote Zaal - Uitvoering Dansproject
 
Meer informatie en kaartverkoop
Maandag 13 april - 15:00-18:00 uur - Grote Zaal en Citylounge – jonge professionele musici.
Regulier: EUR 18,50
65+: EUR 16,50
CJP: EUR 10
Kaarten zijn te bestellen via www.kaf.nl/whosnext
 
De kaarten voor 14 en 15 april te bestellen via het KAF. Deze kaarten kosten € 5,- per persoon.

 Update: Omdat het festival van 13-15 april is gaat het vooralsnog door maar we houden de ontwikkelingen scherp in de gaten.
 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!