Who’s Next heeft per 1 januari 2021 de deuren gesloten

Who’s Next is een jaarlijks meerdaags klassiek muziekfestival in Almere dat leerlingen uit het voortgezet onderwijs kennis wilde laten maken met klassieke muziek. Who’s Next is grotendeels afhankelijk van de gemeentelijke subsidie. Omdat de subsidieverstrekking vanuit gemeente Almere per 1 januari 2021 is gestopt, valt het doek voor Who’s Next. De Classic Express op vijf middelbare scholen is in december nog wel doorgegaan, alle andere geplande educatietrajecten en het festival in 2021 kunnen hierdoor geen doorgang vinden.

Who’s Next heeft, net als vele andere Almeerse culturele instellingen, in juli een meerjarige subsidieaanvraag bij Gemeente Almere ingediend voor de periode 2021-2024. De stichting heeft te horen gekregen dat zij per 1 januari 2021 geen subsidie meer ontvangt. De reden is dat de doelstellingen en activiteiten van Who’s Next in de visie van de gemeente niet passen bij de in de Cultuurnota vastgestelde doelen ten aanzien van cultuureducatie.

Omdat Who’s Next voor het overgrote deel van de financiering afhankelijk is van de gemeentelijke subsidie en de stichting zonder deze subsidie geen toekomst ziet houdt Who’s Next per 1 januari 2021 op te bestaan. Dat betekent voor dit schooljaar dat de stichting nog wel de Classic Express organiseerde van 7 t/m 15 december op vijf middelbare scholen, maar dat de educatietrajecten die gepland stonden vanaf januari en het festival in april geen doorgang kunnen vinden.

Who’s Next betreurt de beslissing van de gemeente enorm, zeker ook omdat de stichting trots is op wat in de loop der jaren is bereikt. Het is Who’s Next gelukt om middelbare scholieren een eerste positieve kennismaking met klassieke muziek, een kunstdiscipline die vaak ver van ze af staat, te geven. De stichting is trots op het feit dat leerlingen jaar na jaar een onvergetelijke ervaring is geboden tijdens de workshops en het festival in KAF en dat ze leerlingen heeft laten musiceren, zingen, dansen en acteren. Who’s Next is de gedreven workshopleiders, de jonge generatie klassieke musici, alle samenwerkingspartners, de o zo betrokken cultuurcoördinatoren en de subsidieverstrekkers zeer dankbaar voor hun aandeel in het succes.

Vanwege covid-19 en de omstandigheden zal er helaas geen centraal afscheid plaatsvinden. Who’s Next hoopt van harte dat ook zonder Who’s Next zoveel mogelijk mensen in aanraking blijven komen met klassieke muziek.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!