Wij Overleefden

In het kader van Theater Na de Dam zullen na de Dodenherdenking op 4 mei online lezingen en bijeenkomsten worden georganiseerd. Theatergroep Suburbia doet dit jaar mee met een online lezing van het boek Wij Overleefden van Sytze van der Zee.

In het hele land ontstaan initiatieven om stil te staan bij 75 jaar bevrijding. Theatergroep Suburbia zou Wij Overleefden op 4 mei in het theater lezen. Nu lezen we de tekst online.

In Wij Overleefden komen de laatste ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog aan het woord. Schrijver en journalist Sytze van der Zee sprak tientallen mannen en vrouwen van wie hij het relaas optekende. Persoonlijke verhalen van mensen die de oorlog overleefd hebben. Zij waren erbij, maar binnen afzienbare tijd zullen ze niet meer onder ons zijn om hun herinneringen met ons te delen. Het boek biedt een breed beeld van het leven van de Nederlanders en vluchtelingen tijdens de oorlog. 

Toneelschrijver Yvo Nafzger maakte speciaal voor Suburbia een bewerking van het boek. De tekst wordt gelezen door zeven medewerkers van Suburbia, SubSub en ZZP'ers waarmee Suburbia samenwerkt.

Theater na de Dam
Deze online lezing wordt gehouden in het kader van Theater na de Dam: theatermakers en artiesten in heel Nederland spelen voorstellingen of houden lezingen op de avond van de Nationale Dodenherdenking. Dit jaar kunnen we niet in theaters bijeenkomen om samen de herdenking voort te zetten. Terwijl juist nu het delen van verhalen en verbinding maken met elkaar belangrijk is.

Online lezing van Wij Overleefden op maandag 4 mei om 21.00 uur via Youtube: https://youtu.be/g_9q_9x6ul4. Klik op de link en meld je alvast aan! Meer informatie op de website van Suburbia: www.theatergroepsuburbia.nl/voorstelling/wij-overleefden.
 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!