Rapper Leafs en Kunstlinie slaan handen ineen voor 'Rembrandts Vaandeldrager on Tour: Wat Zie Jij?'


Rapper Leafs en Kunstlinie slaan de handen ineen voor de tentoonstelling ‘Rembrandts Vaandeldrager on Tour: Wat Zie Jij?’, die van 2 t/m 29 september in Kunstlinie plaatsvindt. Jahmil Dapaloe, beter bekend onder zijn artiestennaam Leafs en geboren en woonachtig in Almere, zal als hedendaagse kunstenaar zijn interpretatie geven van het schilderij door middel van een nieuwe track en videoclip release. Ook de totstandkoming en artistieke ontwikkeling omtrent het nummer zullen gevolgd worden, waarover op een later tijdstip meer bekend wordt gemaakt. De videoclip en track zullen te zien en beluisteren zijn in de tentoonstelling. 

“Ik represent mijn stad al vanaf het begin met trots en zie een schilderij net als muziek, omdat het gevoelens en emoties opwekt bij mensen. Daarnaast brengen kunst en cultuur mensen samen, wat ik erg belangrijk vind. Ik ben dan ook blij om met Kunstlinie deze samenwerking rondom Rembrandts Vaandeldrager aan te gaan.” Aldus de Almeerse rapper.

Tijdens de tentoonstelling ‘Rembrandts Vaandeldrager on Tour: Wat Zie Jij?’ wordt de bezoeker centraal gesteld en het gesprek met elkaar aangegaan. We leren van elkaar en van kunst; niet alleen komen meningen en associaties met het kunstwerk zelf aan bod, maar ook wat we juist meer of minder zouden willen zien en het belang en de toegankelijkheid van kunst en cultuur. Kunstlinie wilt hiermee bijdragen aan de profilering van Flevoland en meer specifiek Almere als de plek waar kunst en cultuur écht voor iedereen is.  

Kunst & cultuur voor iedereen
Om kunst en cultuur daadwerkelijk voor en van iedereen te kunnen laten zijn, opent Kunstlinie haar deuren voor alle Flevolanders en kunnen zij de gehele maand gratis de tentoonstelling bezoeken. Kunstlinie is daarmee de eerste culturele instelling die tijdens de tour van het schilderij de volledige periode gratis toegang biedt aan de gehele provincie. Daarnaast is tijdens de Open Dag op 2 september toegang gratis voor iedereen.  

Openingstijden & tijdslot reserveren
'Rembrandts Vaandeldrager on Tour: Wat Zie Jij?' is vanaf vrijdag 2 september vanaf 11.00 uur geopend voor publiek en is elke woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Tijdslots voor 'Rembrandts Vaandeldrager on Tour: Wat Zie jij?' zijn vanaf nu te reserveren via: kunstlinie.nl/vaandeldrager

Wat Zie Jij? 
Om te leren wat jij ziet wat ik niet zie.
Om het met elkaar te hebben over wat we meer willen zien en wat minder.
Om te filosoferen over de toegankelijkheid van kunst en cultuur en belang hiervan.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!