Workshops "schilder de herfst" op de Kemphaan

Veel schilders laten zich inspireren door wat er buiten groeit en bloeit. Bovendien ziet de natuur er elk seizoen weer anders uit. Daarom organiseert Stad & Natuur in september op de Kemphaan twee workshops ‘Schilder de herfst’. De ene workshop is voor volwassenen, de andere speciaal voor kinderen samen met een ouder.

Onder leiding van kunstenares Daniëlla van Eembergen leren de deelnemers eerst een aantal basistechnieken. Hoe observeer je de omgeving? Hoe bouw je een schilderwerk op? Welke kleuren gebruik je? Buiten, waar de zomer langzaam plaatsmaakt voor de herfst, doen de cursisten inspiratie op voor hun schilderij. Daarna is het tijd voor het echte werk. Aan het eind van de middag heeft iedereen een prachtig kunstwerk om thuis aan de muur te hangen. 

Twee workshops
Iedereen van 16 tot 100 jaar kan meedoen aan de workshop ‘Schilder de herfst’ op zondag 4 september. Deze activiteit is van 13.00 tot 16.00 uur en kost € 20,00 per deelnemer. Op zondag 11 september is er een workshop speciaal voor kinderen (6 t/m 15 jaar) en een ouder. Deze start om 13.00 en duurt tot 14.30 uur. De kosten bedragen € 15,00 per ouder/kind-duo.

Tentoonstelling
Dit jaar organiseert Stad & Natuur elk seizoen een schilderworkshop in de Almeerse natuur. Aan het eind van het jaar is er een expositie op de Kemphaan van de kunstwerken van alle deelnemers. Uiteraard krijgt iedereen na afloop van de tentoonstelling zijn schilderij weer terug. 

Meer informatie
Tickets voor de workshops zijn verkrijgbaar via www.stadennatuur.nl. Hier is ook meer informatie te vinden. 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!