Zomervoorstelling Tom op de boerderij

Deze zomer speelt Theatergroep Suburbia haar nieuwe muziektheatervoorstelling "Tom op de boerderij`

Tom is in diepe rouw. Zijn vriend is overleden. Tom reist naar het ouderlijk huis van zijn geliefde. Een boerderij ver weg van de grote stad. Aan de vooravond van de begrafenis maakt hij voor het eerst kennis met de familie van zijn geliefde, moeder Agathe en broer Francis.

In het beklemmende isolement van de boerderij ontvouwt zich een complex en gevaarlijk spel van strijd en toenadering tussen de twee mannen en de moeder.

De Frans-Canadese auteur Michel Marc Bouchard schreef met Tom á la ferme een spannend liefdesdrama over onverdraagzaamheid en verstikkende geheimen. Bouchard schreef het toneelstuk in 2011 waarna het faam verwierf door de indrukwekkende verfilming van ‘wonderkind’, acteur en regisseur Xavier Dolan. Sindsdien is het toneelstuk wereldwijd meer dan vijfendertig keer vertaald en opgevoerd.

Nederlandse première
Tom op de boerderij is voor het eerst in Nederland te zien. Chiara Tissen maakte de vertaling. Het is ook voor het eerst dat we een muziektheatervoorstelling maken. We zijn heel blij met de samenwerking met Black Pencil! Zij spelen live muziek tijdens de voorstelling.

Complete avond uit
Zoals ieder jaar is de zomervoorstelling van Suburbia een complete avond uit op het erf van Stadsboerderij Almere. Voorafgaand is een biologisch driegangendiner en een randprogrammering waaronder ‘Ontmoet de stadsboeren van Almere’ en een rumba workshop.

Tekst: Michel Marc Bouchard, vertaling: Chiara Tissen, regie: Albert Lubbers, spel: Johannes Wirix-Speetjens, Chiem Vreeken, Oda Spelbos, Dilan Yurdakul, decorontwerp: Herbert Janse, kostuumontwerp: Dorien de Jonge, lichtontwerp en techniek: Neal Groot, live muziek: Black Pencil, met dank aan Stadsboerderij Almere. 

De zomervoorstelling is te zien van 21 juni t/m 30 juli 2023 op Stadsboerderij Almere. Van woensdag t/m zondag, aanvang om 20.30u, behalve op zondag, dan is de aanvang om 15.00u. Try-outs 21, 22 en 23 juni. Première 24 juni. Meer informatie over de voorstelling en de acteurs lees je hier!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!