2 Turven Hoog | Almere

Over 2turvenhoog
Ook jonge kinderen hebben recht op kwaliteitskunst. Daarom schept 2turvenhoog, al 21 jaar ruimte voor het maken en presenteren van voorstellingen en installaties aan de allerkleinste kinderen (0-6 jaar) en de mensen om hen heen. Zodat kinderen, kunst en kunstenaars elkaar kunnen ontmoeten en wederzijds inspireren. 2turvenhoog kan alle gedaanten aannemen die nodig zijn om haar doelstellingen te bereiken. De presentaties zijn dan ook op allerlei plekken te zien, horen, beleven. Al 21 jaar tijdens het jaarlijkse festival in Almere. Maar ook in andere steden op locatie, op kinderdagverblijven in het project Jong Beginnen en op plekken waar professionals kennis delen op het terrein van kunst voor jonge kinderen is 2turvenhoog te vinden.

Jong Beginnen
2turvenhoog stimuleert en begeleidt makers door het jaar heen om werk te ontwikkelen in ontmoeting met hun doelgroep. Een doorlopende proeftuin hiervoor is Jong Beginnen waarin 2turvenhoog samenwerkt met kunstenaars, peuterspeelzalen en theaters om op peuterspeelzalen ruimte te creëren voor onderzoek. 
De makers gaan naar de kinderen toe in de peuterspeelzalen in de wijk, waar ook de ouders van harte welkom zijn om onderzoek te doen naar het werk wat zij maken voor deze doelgroep. Doordat de kunstenaars ook aan het onderzoeken zijn is het contact met de kinderen, pedagogisch medewerkers en ouders gelijkwaardig. Er worden geen workshops gegeven, er wordt ontmoet en uitgewisseld.
 

www.2turvenhoog.nl

Ontdek ook de andere partners

Check ze hier!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!