Theatergezelschap Vis à Vis | Almere

Theatergezelschap Vis à Vis speelt haar openluchtvoorstellingen op een vaste vestiging bij het Almeerderstrand. Luchtige comedy, verbluffend spektakel en vernuftige verhaallijnen leiden het publiek met een knipoog langs de afgrond van zware dilemma’s. Vis à Vis creëert in haar eigen originele buitentheater een wereld vol buitengewone mogelijkheden, humor en verrassingen. In al het theatrale geweld blijft de kleine menselijke maat de hoofdrol spelen. Al ruim 29 jaar verovert zij de harten van het publiek en dat zal nog lang zo blijven. 

UNIEK THEATER SPEKTAKEL

Door het werken op een afgelegen locatie, die in eerste instantie van zijn betekenis wordt beroofd, ontstaat er een niemandsland waar van alles kan gebeuren. Daar blijkt hoe zeer de mens in benarde situaties tot het meest curieuze gedrag in staat is. Lafheid kan heldenmoed worden, gekte kan voortrazen en kwaad kan ontsporen. Het zijn en blijven natuurlijk hilarische spektakels, maar onder alle effecten en visuele comedy spelen belangrijke actuele thema’s. Wie goed kijkt, voelt altijd de poëzie van de voorbijgaandheid van de dingen.

HISTORIE

Sinds 1990 heeft Vis à Vis in tal van producties de grenzen van locatietheater opgezocht en een vorm van uniek theater spektakel ontwikkeld. Daarmee hebben zij een groot publiek van Stockholm tot Wellington weten te verrassen. Met voorstellingen zoals: Topolino, Drift, PICNIC, Onderstroom en Central Park. Deze voorstellingen speelden zij op verschillende theater festivals, zoals: Oerol, de Parade en Boulevard.

In 2007 verhuist Vis à Vis naar haar eigen locatie en vaste vestiging bij het Almeerderstrand. Hier maakt zij verschillende voorstellingen zoals Silo 8, HaRT, PICNIC, EXIT, MARE en ROBOT. 
Vis à Vis werd in 1990 opgericht door Arjen Anker (1959-2016), Marianne Seine en Marinus Vroom. 29 jaar later staan de laatste twee nog steeds aan het artistieke roer.

www.visavis.nl

Ontdek ook de andere partners.

Check ze hier!
Goude gang KAF Almere

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!