Informatie over het Coronavirus en de maatregelen in Almere vind je hier.

Educatie in Almere

Wil je een instrument leren spelen? Of een nieuwe hobby uitproberen? Leren dansen of ben je op zoek naar een educatief en theatraal lesprogramma voor op school? Bij educatie in Almere vind je het creatieve en educatieve aanbod van Almere.

KLEUR in CULTUUR

KLEURinCULTUUR organiseert kunst en cultuur workshops voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar in Almere. Met de Kunstbus, ARTlabs die door de hele stad heen te vinden zijn, naschoolse activiteiten, het Leerorkest en bijzondere wijkprojecten krijgen kinderen de mogelijkheid om hun creatieve talent te ontdekken én verder te ontwikkelen.

Bekijk de agenda van KLEUR in CULTUUR

Collage

Collage-Almere is een onafhankelijk projectbureau dat in opdracht van de gemeente en met steun van alle schoolbesturen in Almere,  uitvoering geeft aan het kunst- en cultuuronderwijs in Almere. Het gemeenschappelijke doel is zorgen voor kwalitatief goed aanbod voor de scholen, deskundigheidsbevordering van leerkrachten en het op schoolniveau inrichten van doorlopende leerlijnen.

Bekijk de lesprogramma's van Collage Almere

CKV Almere

De Coöperatie Kunstzinnige Vorming Almere (CKV) geeft cursussen in alle kunst disciplines. Dit zijn muzieklessen, danslessen, theaterlessen en lessen beeldende kunst voor kinderen, jongeren en volwassenen. Alle docenten zijn hoog opgeleid en gediplomeerd, die naast het lesgeven als uitvoerende kunstenaars werken. CKV Almere is kunstonderwijs op het hoogste niveau.

Ontdek de leukste lessen bij CKV Almere
CKV Almere
  • CKV Almere

Kunst is dichterbij dan je denkt - KIDD

KIDD is het educatieve programma van BonteHond. Kunst is Dichterbij dan je Denkt(KIDD) is een doorlopende leerlijn kunst en cultuur voor het basisonderwijs in Almere. Samen met vijf pilotscholen en culturele instellingen uit Almere ontwikkelt BonteHond de leerlijn Kunst is Dichterbij dan je Denkt; een samenhangend programma  dat aansluit bij de kerndoelen Kunstzinnige Oriëntatie. KIDD wordt ontwikkelt in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit. 

Check het educatieve programma van KIDD
Logo Bontehond Almere

Op de hoogte blijven?

Ontvang maandelijks de leukste UITtips in je mailbox ►► zo ben je altijd op tijd voor de ticketsale!

Dit kun je verwachten

► Maandelijke nieuwsbrief
► De laatste tips op cultureel gebied
► De nieuwste voorstellingen in Almere
► Aanbiedingen op voorstellingen in Almere

Meld je aan voor de UITmail

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!