Timetable

11.00 - 11.30 Grrr...oen! - Silent Disco Theater
11.30 - 12.00 Chibudike
12.00 - 12.30 Alma Latina Dansgroep
12.30 - 13.00 Benthe en Rishan
13.00 - 13.30 Jolijn Palsma
13.30 - 14.00 Resonance
14.00 - 14.30 Boamah
14.30 - 15.00 Alkaline
15.00 - 15.30 Cross Connect Project
15.30 - 16.00 Crossroad
16.00 - 18.00 MOS Superjam
12.00 - 16.00 Schilder de sterrenstelsels
12.00 - 17.00 Word de archeoloog van de toekomst!

Grrr...oen! - Silent Disco Theater | 11.00 - 11.30 uur

Samen met Arie Vontura gaan we de wereld rond om onze planeet een handje te helpen. Met het gi-ga groene team zullen we het plastic monster verslaan. We planten bomen zodat je het bos weer kunt zien en leren hoe we, net als rupsjes, kunnen transformeren! Grrr...oen! is een muzikale quiz, beeldend avontuur en een interactieve theatervoorstelling in één.

A. Vontura Silent Disco Theater maakt al meer dan 10 jaar voorstellingen waarin muziek, interactief theater en vertelkunst samenkomen. Door gebruik te maken van hoofdtelefoons wordt een weergaloze ervaring gecreëerd waarbij iedereen meedoet. Extra voorstellingen: 13.00 en 15.00 uur voor de deur van het Cultuurhuis.

Chibudike | 11.30 - 12.00 uur

Surinaamse vrouw met Afrikaanse roots, spoken word messenger en een Nigeriaanse man, percussionist, verdiepen zich gezamenlijk in Nederland in onder meer de effecten van het slavernijverleden en het West-Afrikaanse erfgoed. De combinatie kan verrassend zijn als je bedenkt dat er vanuit hun culturele achtergronden soms op heel verschillende manieren wordt geïdentificeerd met wat het is om ‘zwart’ te zijn. Toch vormen Achi Chioma en Ego Emechete samen een eenheid door hun passie te delen middels spoken word, zang en percussie. 

Alma Latina Dansgroep | 12.00 - 12.30 uur

"Wij hoorden over ons verleden. Het verleden kunnen we niet veranderen. Wij staan stil bij onze acties en nemen onze fouten mee die we hebben gemaakt. Wij dromen van een toekomst waarin verbinding, kracht en sensualiteit ons bij elkaar brengt." De Alma Latina Dansgroep brengt met trots de rijke cultuur van Bolivia naar voren door middel van hun authentieke folklore dansen. 

Benthe en Rishan | 12.30 - 13.00 uur

Benthe en Rishan zijn als duo aan elkaar gewaagd. Benthe op de piano en cajon en Rishan op de gitaar en met hun gecombineerde stemmen, geven zij een eigen interpretatie aan bekende nummers. Het vermengen van genres zoals R&B, indie, rock en jazz geeft hun muziek een verfrissende sound. Deze twee gepassioneerde muzikanten nemen jou mee op hun muzikale reis.

Jolijn Palsma | 13.00 - 13.30 uur

Jolijn Palsma is een jonge zangeres met veel talent. Haar specilaliteit ligt bij pop ballads en musical ballads, waarbij ze als sopraan opvalt met haar sterk ontwikkelde mix en getrainde belt register. Ze geeft al haar emoties in de nummers die zij zingt en dat voel je. Jolijn deelt tijdens het UITfestival haar passie en neemt je graag mee in haar performance!

Resonance | 13.30 - 14.00 uur

Resonance is een vierkoppige alternatieve-rock band uit Almere geformeerd in 2018. De vier leden bestaan uit lead-vocalist, Daniel de Zwart; Lead-gitarist, Ricardo Maldonado Sevilla; bassist, Jip de Vries; en drummer, Sam Deckers. Van gierende gitaren tot melancholische ballads weet deze band het publiek mee te slepen in een fantastische show vol met energie en muzikaliteit.

Boamah | 14.00 - 14.30 uur

Isaac Boamah, een gepassioneerde muziekfanaat maakt toffe beats. Van hiphop tot urban gospel en van dancehall tot trapmuziek. Er valt veel te verwachten van deze jonge muzikant. Wees onderdeel van zijn reis terwijl hij zijn muziek en creativiteit met jou deelt.

Alkaline | 14.30 - 15.00 uur

Herman Sabity, Anne Lisabeth, Luc Rondini en Younes Sekkat, dit zijn de vier leden van jonge alternatieve punkband Alkaline! Op zondag 1 oktober treden zij op in het Cultuurhuis. 

Cross Connect Project | 15.00 - 15.30 uur

Dit cross-over project is een inspirerende combinatie van verschillende muziekstijlen en disciplines, waaronder klassiek, pop, vocaal, rap en dans. Het biedt vocalisten, muzikanten en dansers de kans om elkaar te versterken en uit te dagen. Initiatiefnemer BuitenGewoon Academy heeft samengewerkt met Nieuw Podium Klassiek Almere en diverse muziekdocenten en muzikanten om dit project op te zetten.

Bovendien is het mooi om te zien dat Cross Connect niet alleen gericht is op het creëren van kunst, maar ook op het stimuleren van jong talent. In 2024 wordt er namelijk een leertraject gekoppeld aan dit project, speciaal voor jonge talenten uit Almere. 

Voor het Uitfestival is er zelfs een stuk geschreven dat perfect past binnen het thema van het festival, namelijk ’Toekomstdromen’. Het belooft een spectaculaire ervaring te worden waarbij jonge talenten en ervaren artiesten samenwerken om een onvergetelijke show neer te zetten. Zeker de moeite waard om erbij te zijn dus! 

Crossroad | 15.30 - 16.00 uur

De jonge band Crossroad bestaat uit Sieb de Wit, Bedirhan Celik, David Klaassen en Alex Bloemers. Naast hun eigen geschreven nummers spelen ze voornamelijk de muziek van hun idolen Led Zeppelin, Rolling Stones, The Doors, The Beatles en Jimmy Hendrix. 

MOS Superjam | 16.00 - 18.00 uur

Elke eerste zondag van de maand is in het Cultuurhuis de MOS (Music On Stage) all-styles jamsessie. Dit is een gezellige en informele sessie waar muzikanten en zangers van elk niveau kunnen deelnemen. Michael Elia, bekend als zanger en muzikant, leidt deze sessies samen met zijn muzikale vrienden. Tijdens het Uitfestival kun je genieten van een uitgebreidere versie van deze sessie en is het podium nog grootser. Het is de perfecte gelegenheid om jouw muzikale talenten te tonen, dus doe gezellig mee!

Word de archeoloog van de toekomst | 12.00 -17.00 uur

Ben jij ook zo benieuwd naar wat er allemaal onder de grond verstopt zit en hoe de mens duizend jaar geleden hier ook al rondwandelde? Misschien ben jij dan wel de archeoloog van de toekomst! Vandaag kun je met het Erfgoedhuis speuren naar munten, scherven of misschien ontdek je wel een nieuwe vondst. Kom ook en haal je archeologiediploma. 

Workshops

Schilder de sterrenstelsels | 12.00 - 16.00 uur

Sterrenstelsels zijn groepen van sterren die in de ruimte drijven en zijn heel mooi en indrukwekkend om te zien! Help jij mee om de sterrenstelsel te schilderen?

Workshop 1 | Aquarelleren | 4+

Luna Nguyen gaat je begeleiden om je sterrenstelsels van begin tot eind te aquarelleren. Het is makkelijker dan je denkt en superleuk om een kunstwerk op papier te kunnen maken. Doe je mee?

Workshop 2 | Met elkaar één schilderij maken | 7+

Samen gaan we schilderen op een grote stoffen lijst van 80 x 80 x 5 cm. Het wordt een uniek kunstwerk dat je later in het Cultuurhuis kunt bewonderen. Laat je fantasie de vrije loop en verras jezelf met wat je kunt maken.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!