Uitfestival Almere

Wat leuk, ik mocht weer op pad als cultuur reporter! Mijn naam is Ellen de Wit, ik ben 27 jaar en woon in Almere stad. Het fijne aan in de stad wonen, vind ik dat ik lekker dicht bij het KAF woon en bij de winkels en de bioscoop. Zelf ben ik gek op muziek, theater en andere culturele uitjes, dus het is een hele eer dat ik gevraagd ben om cultuur reporter te zijn voor Uit in Almere. Deze keer ging ik samen met een vriendin op pad bij het Uitfestival in Almere. 

Op 28 september werd het UITfestival Almere georganiseerd in het centrum van Almere. Overal waren leuke dingen te zien en te doen, voor groot en klein. Door de hele stad kon je mensen tegenkomen die verkleed waren als een stripfiguur en in de nieuwe bibliotheek was de anime dag georganiseerd. Alles was in het Japanse thema en je kon er zelfs karaoke zingen! Super leuk om een keer te zien.
In het KAF kon je het meeste doen. Er was een VR bril, waarbij je letterlijk IN de nachtwacht kon lopen en waarbij je gelijk uitleg kreeg over de mensen die op het schilderij staan afgebeeld; leerzaam en een leuke ervaring.

Het leukste vond ik dat alle kinderen lekker konden kleuren op een gigantisch groot wit papier en dat iedereen muziekles kon ervaren in verschillende ruimtes in het KAF. De expositie van LIU BOLIN vond ik ook erg gaaf. Deze kunstenaar gaat elke keer compleet vermomd op de foto - je kunt hem bijna niet spotten, omdat hij zo goed mengt met de achtergrond waar hij voor staat. 


Op het plein voor de bioscoop stond een heel groot opblaas-gevaarte, dit was een interactief pop-up museum.  Het leek op een gigantische hoop sneeuwballen, maar binnenin kon je al je zintuigen laten prikkelen. Er waren verschillende stenen, uit verschillende plekken waaraan je kon ruiken (Almere ruikt echt gek, haha) en er was een meneer die geblinddoekt aan je handen ging friemelen; en zo waren er 5 ruimtes waar je iets anders in kon ervaren. Leuk om eens mee te maken. 

Het was een super leuke dag! Jammer dat het weer een beetje tegen zat, maar het was alsnog geslaagd. Een leuke manier ook om de Almeerse culturele instellingen te leren kennen en de voorstellingen en lessen die je er kunt volgen te ontdekken. Ben benieuwd naar het Uitfestival Almere in 2020!. Ik geeft het 4 sterren en kom volgend jaar graag terug. 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!