Almeers talent | Michael Muyderman

Wij spraken met Michael Muyderman. Michael speelt een van de hoofdrollen (Marius) in de musical Les Misérables. De musical gaat op 18 februari in Nederland van start in de Kunstlinie in Almere. Het gesprek met Michael is inspirerend.

Wie is Michael Muyderman?

Musicalacteur Michael komt uit Almere en woont tegenwoordig in Amsterdam. Het jonge talent vertelt wat over zijn weg naar deze carrière toe. “Als eerst heb ik een studie gevolgd aan de mbo theaterschool in Almere, daarna heb ik mijn bachelor behaald aan de muziek- en musicaltheateracademie in Tilburg aan de hogeschool van kunsten en daarna heb ik een master of music in muziektheater behaald”. Sindsdien is zijn indrukwekkende carrière in de musicalwereld gestart.

Kunstlinie Almere.

Waar kun je hem van herkennen?

Michael wilde vanaf jongs af aan het vak al ingaan. Dit is voor hem een droom die uitkomt. Michael noemt dit het mooiste vak op de wereld. “Je doet even met de hele zaal alsof dat de waarheid is. Je gaat allemaal met één persoon mee. Hoe vaak gebeurd het nou dat je met z’n allen de zelfde kant op kijkt?”

Michael heeft voorheen gespeeld in Annie de Musical. Hiervoor ontving hij een nominatie voor de  musical award voor aanstormend talent. Les Misérables is zijn eerste grote musical. Michael speelt de rol van Marius, een van de hoofdrollen. Michael herkent zichzelf in het karakter. Volgens Michael is Marius gepassioneerd, “als hij iets wil dan gaat hij hiervoor. Tegelijkertijd is het een hele emotionele jongen die heel veel chaos om zich heen heeft.”

Kunstlinie in Almere.

Voor de nieuwe kijker

Michael is zelf heel bekend met de wereld, maar hoe zit dit met de kijkers die de musicalwereld net bezoeken? Voor mensen die nieuw zijn bij musicals, geeft hij het advies om het over je heen te laten komen “Waar kun je dan beter beginnen dan bij de musicallegende Les Misérables?”. Er zitten veel details in en alles is aan een stuk doorgecomponeerd. Dit betekent dat elk woord wordt gezongen. In het originele stuk van Les Misérables is er een draaischijf. Er is nu een heel nieuw decorontwerp. Het stuk is vernieuwd qua licht en qua kostuums. Volgens Michael zit er in deze versie meer vaart achter het stuk.

Ten slotte vroegen wij Michael nog om wat afsluitende woorden voor jonge Almeerders met een passie voor musicals: “Vecht er hard voor, laat niemand je uit het veld staan. Want het kan! Ik heb er heel hard voor gewerkt, maar ik sta er wel. Doorzetten!” Michael verwelkomt heel Almere (en iedereen daarbuiten) om langs te komen bij deze spectaculaire show in de stad.

Les Misérables is hét uitje in Almere om dit voorjaar te bezoeken. Dit kun je niet missen! Haal nu nog tickets via deze link.

Beste uitjes in Almere vinden? Klik dan door naar onze agenda.

Les Miserables in Kunstlinie Almere.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!