Almere start met Les Misérables!

Vanaf 18 februari is Les Misérables te aanschouwen in het Almeers Theater Kunstlinie. Om erachter te komen wat dit Almeers uitje zo speciaal maakt, zijn wij naar de start van de repetities geweest met theaterproducent Hans Cornelissen aan het woord.

Start in Almere

Hans Cornelissen werkt als producent aan de uitvoering van Les Misérables door heel Nederland. De start van de productie begint in de Kunstlinie in Almere. Anderhalf jaar geleden stond de producent in Almere voor de uitvoering van de Titanic. Hans vertelt hoe het voelt om terug te komen in Almere: “Almere, waar we nu staan, dat is bijzonder. Hier hadden wij onze musical premiere van de Titanic anderhalf jaar geleden. We hebben de enorme luxe dat wij hier 6 weken deze nieuwe producties hier kunnen creëren.”

Kunstlinie in Almere Centrum.

Wat is er nieuw?

Hans vertelt lovend over de veranderingen in de productie. Les Misérables is volgens hem een iconisch en klassiek stuk. De uitvoering die op 18 februari start, is daarentegen wel uniek: “35 jaar geleden was Les Misérables wel heel klassiek. Dat is het nog steeds, maar er is wel ruimte voor een randje. Dat is ook waarom het veel toegankelijker is geworden voor een jong publiek. Les Misérables is in een vernieuwde versie. We gaan enorm ons best doen om dat hier helemaal waar te maken. Het verhaal is het verhaal: een klassieker van Victor Hugo. Er zijn dingen aangepast aan het stuk, voornamelijk de vormgeving. De techniek is zo verfijnd geworden. Er is een groot dek met een heel railsysteem, waardoor het niet heel nadrukkelijk gebeurd. Voor je het weet zit je in een andere sfeer en locatie. Het overkomt je!” Vertelt Cornelissen. “Victor Hugo is ook een schilder. Zijn schilderijen worden gebruikt als projecties in bepaalde scenes. Ook op het muzikale en vocale vlak zijn er nuance veranderingen”, vult de producent aan.

Les Miserables in Kunstlinie Almere.

Hèt uitje van het jaar

Na de uitvoering van Les Misérables in Almere vertrekt de musical naar Koninklijk theater Carré. De verhuizing van de musical duurt 4 tot 5 dagen. “Dit toont aan hoe groot de productie is. Er zijn iedere avond bijna 80 mensen aan het werk. Het wordt fantastisch”, aldus Hans.

Les Misérables is hét uitje in Almere om dit voorjaar te bezoeken. Dit kun je niet missen! Haal nu nog tickets via deze link.

Opzoek naar meer leuke uitjes in Almere? Check onze agenda!

Kunstlinie in Almere.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!