De opening van Musical Up Close

Wij waren bij de opening van de pop-up tentoonstelling Musical Up Close in Kunstlinie Almere. Musical Up Close is een pop-up tentoonstelling met de mooiste kostuums en rekwisieten uit grote musicalnamen zoals uit Les Misérables, The Phantom of the Opera, Soldaat van Oranje en nog veel meer. De tentoonstelling bevindt zich in Kunstlinie in Almere Centrum en is geopend van 18 februari tot en met 25 maart. Wij nemen je mee in onze ervaring tijdens de opening.

Een warm welkom - Bill van Dijk en Renée van Kooten

Tijdens de opening werden wij warm verwelkomd door Bill van Dijk (Hair) en Renée van Kooten (Les Misérables). Zij vertelden vol enthousiasme hoe belangrijk het is om een goed kostuum te hebben als musicalacteur. “Wanneer je het kostuum aantrekt, komt het karakter echt tot leven. Dit voel je meteen” – Renée van Kooten. De tentoonstelling van Musical Up Close werd officieel geopend toen de heren het rode lint bij de ingang van de tentoonstelling doorknipte. 

Musical Up Close bij Kunstlinie

Bekende namen - Shrek, Cats en Charlie & the Chocolate Factory

Musical Up Close is een tentoonstelling voor musicalkenners en -leken. Wanneer je door de ruimte loopt zie je een fantastische collectie aan kostuums, rekwisieten, gouden platen en vele andere items uit de musicalgeschiedenis. Wij hebben de film- en musicalklassiekers Shrek, Cats en Charlie & the Chocolate Factory gespot. Een klassiek Nederlands stuk dat je tijdens de tentoonstelling kunt aanschouwen is Soldaat van Oranje. De kledingstukken zijn uitgewerkt tot in de detail en geven gelijk een beeld bij het karakter achter het kostuum.

Shrek bij Musical Up Close in Kunstlinie

De jurk van Belle - Beauty & the Beast van dicht bij

Wij waren ontzettend onder de indruk van de kostuums van Belle en het Beest. De jurk van het karakter van Belle is een prachtige gele lange jurk met bedeltjes en kraaltjes. Échte kenners zullen de jurk van de kast direct herkennen. De jurk is nog extravaganter van dichtbij. Naast de prachtige jurken, vallen de hoofddeksels van het bestek direct op. Zowel de vork, het mes en de lepel staan op de expositie. Om dit in het echt te zien, is heel bijzonder.

De jurk van de kast in Belle en het Beest bij Musical Up Close in de Kunstlinie Almere.

Tot en met 25 maart 2023

De pop-up tentoonstelling is gratis toegankelijk en geopend van 18 februari tot en met 25 maart in Kunstlinie Almere. Heb je de tentoonstelling gemist? Kijk dan op ons Instagramaccount, onze TikTok of Facebookpagina voor een kijkje van ons bezoek aan Musical Up Close.

Musical Up Close bij Kunstlinie

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!