Ken jij pilotmuseum M. al?

Ben jij al langs geweest bij een van de kunstervaringen van M.? Wij zijn al meerdere keren langs geweest en raden het enorm aan voor cultuurliefhebbers die graag iets nieuws ontdekken, dus houdt M. in de gaten! De organisatie is creatief en wil de bezoeker volledig onderdompelen in artistieke ervaringen. De nieuwste ervaring is ‘Housewarming’, een kijkje in andermans woonkamer, maar met een twist.

Wat is M.? - De M. van...

M. is een pilotmuseum in aanloop naar een mogelijk kunstmuseum in Almere over een aantal jaar. De organisatie heeft in de afgelopen maanden een aantal concepten getest onder Almeerders. Volgens de medewerkers zou dit geen standaard museumbezoek moeten worden, maar een échte immersieve ervaring. Bij een immersieve ervaring worden alle zintuigen geprikkeld. M. test deze ervaringen de aankomende tijd door samen te werken met diverse kunstenaars. Wij stapten naar binnen bij Housewarming om dit te ontdekken. Bij aankomst valt het terras omringd door water direct op. De entree van het Kunstpaviljoen van M. is roze en beschikt over een koffiebarretje. De tafelbladen van de balie zijn gemaakt met échte schelpen uit Flevoland!

Pilotmuseum M. bij Uit in Almere

Housewarming van M. - Lunatics and Poets zullen je verbazen

Wanneer je Housewarming instapt, wordt het meteen duidelijk wat een immersieve ervaring is. De installatie ‘Alleen met iedereen’, van Lunatics and Poets, is verspreid door de hele ruimte. Het kunstwerk is een mix van beeld, multimedia en performance. Wij kregen een vergrootglas en ontdekten iets vreemds bij elke huiskamer. Door naar binnen te stappen, ontdek je de dagelijkse verhalen van de mensen in jouw buurt, maar ook van vreemden. Welke voorwerpen gebruik jij elke dag? Wat heb jij nodig om je ergens thuis te voelen? En welke rol spelen je buren daarin? Stap binnen in een wereld, tussen echt en fantasie, vol huiselijke spullen. Bereid je voor op een bijzondere kunstervaring met een warm welkom!

Pilotmuseum M. bij Uit in Almere

Meer van M. en Almere - Voor cultuurliefhebbers

Naast de kunstervaring in het Kunstpaviljoen van M. daagt M. je in verschillende workshops en talkshows uit om ook jouw eigen rituelen en gewoontes te ontdekken en met anderen te delen.

Ben jij benieuwd naar Housewarming van M.? Klik hier voor meer informatie. Voor meer expo’s en tentoonstellingen kun je terecht in onze uitagenda.

Gratis op de hoogte blijven van alle uittips in Almere, klik dan hier en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Pilotmuseum M. bij Uit in Almere

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!