De Nieuwe Bibliotheek gaat weer open

Wij openen op donderdag 19 november onze bibliotheken weer. Onze bezoekers kunnen bij ons terecht voor het reserveren, lenen, inleveren of afhalen van boeken, het bekijken van een film of jeugdvoorstelling, het luisteren naar een lezing, voor een werk- of studieplek (via reservering), voor het lezen van een krant of tijdschrift en voor het afhalen van een kopje koffie of thee in ons nieuwscafé. We gaan weer door met onze openingsuren voor ouderen (70+) en kwetsbaren en we starten ook de BiebDrive light voor het afhalen van reserveringen weer op.

Wat extra aandacht voor de volgende zaken:

  1. Openingsuren voor ouderen (70+) en kwetsbaren. Op maandag en zaterdag tussen 10.00 - 11.00 uur zijn we in bibliotheek Stad alleen open voor oudere (70+) en kwetsbare mensen. Tijdens deze openingsuren is de bibliotheek prettig en veilig te bezoeken en is er voldoende ruimte en rust om een stapel nieuwe boeken uit te zoeken of boeken terug te brengen. We vragen onze andere bezoekers hier rekening mee te houden en de bibliotheek tijdens deze openingsuren niet te bezoeken. Meer informatie vind je hier.
  2. BiebDrive light: Niet iedereen vindt het momenteel fijn om de bibliotheek te bezoeken, maar wil wel graag blijven lezen. Daarom kunnen klanten hun boeken reserveren én afhalen zonder dat ze de bibliotheek in hoeven te gaan. Afhalen kan bij de zijingang van bibliotheek Stad, elke maandag en zaterdag van 10.00-11.00 uur en woensdag van 17.00-18.00 uur. Hoe het precies werkt, is hier te lezen.
  3. Studeer- en werkplekken. Werken en studeren in de nieuwe bieb? Ook dat kan weer! Op de 4e etage van bibliotheek Stad en vanaf maandag 23 november in bibliotheek Buiten zijn er plekken mét en zónder een computer. Het werkt een beetje anders dan bezoekers misschien gewend zijn, want er moet nu gereserveerd worden. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard blijven nog steeds onze maatregelen tegen corona van kracht, zodat iedereen in veilige omstandigheden en met plezier in de bibliotheek kan zijn. Er is in iedere bibliotheek plek voor een maximum aantal bezoekers. Dat houden we in de gaten via digitale tellers. Reserveren is dus niet nodig. Daarbij blijft ook van kracht:

  • Houd anderhalve meter afstand van elkaar.
  • Desinfecteer regelmatig je handen.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar (Ga je zitten om te werken of studeren, dan mag het mondkapje af).

 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!