De Nieuwe Bibliotheek heropent de BiebDrive

Niet iedereen vindt het momenteel fijn om de bibliotheek te bezoeken. Daarom herintroduceren ze vanaf maandag 26 oktober de BiebDrive: boeken reserveren én afhalen zonder dat je de bibliotheek in hoeft te gaan. Afhalen kan bij de zijingang van bibliotheek Stad, elke maandag en zaterdag van 10.00-11.00 uur en woensdag van 17.00-18.00 uur. Naast de BiebDrive zijn er ook openingsuren speciaal voor ouderen (70+) en kwetsbaren. Die zijn voor een deel op dezelfde uren als de BiebDrive; de rustige uren in bibliotheek Stad.


Hoe werkt het?

  • Reserveer de titel online via de catalogus (€ 0,25 per titel bij een Basisabonnement, gratis bij een Topabonnement).
  • Als de gereserveerde titel bij ons wordt gescand krijg je automatisch een mailtje dat het klaar staat.
  • Wil je het boek bij de zijingang ophalen? Stuur dan een e-mail naar biebdrive@denieuwebibliotheek.nl (let op: dit is een ander mailadres dan het adres waarvan je een bericht ontving dat je boek klaar staat) met daarin:
  • je naam
  • je bibliotheekpasnummer
  • het moment waarop je je reservering(en) bij de zijingang op komt halen (dus maandag, woensdag of zaterdag).

Inleveren van de boeken kan gewoon in de boekenbrievenbus; deze is 24 uur per dag open.

 

Openingsuren voor ouderen (70+) en kwetsbaren
Naast de BiebDrive doen zij meer om het voor kwetsbare mensen gemakkelijker te maken naar de bibliotheek te komen. Zo zijn er sinds kort ook openingsuren voor ouderen (70 +) en kwetsbaren: op maandag en zaterdag tussen 10.00 - 11.00 uur.

Tijdens deze openingsuren zorgen wij ervoor dat De Nieuwe Bibliotheek prettig en veilig te bezoeken is en er voldoende ruimte en rust is om een stapel nieuwe boeken uit te zoeken of boeken terug te brengen. De medewerkers staan ook klaar om te helpen met digitale vragen. Zij vragen de andere bezoekers hier rekening mee te houden en de bibliotheek tijdens deze openingsuren niet te bezoeken.

Meer informatie over de BiebDrive en de openingsuren voor ouderen (70+) en kwetsbaren is ook te vinden op de website: www.denieuwebibliotheek.nl

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!