De Nieuwe Bibliotheek lanceert nieuwe virtuele vestiging

De Nieuwe Bibliotheek heeft een nieuwe website: de virtuele vestiging. De website is tot stand gekomen in samenwerking met de Bibliotheek AanZet en haar digitale partner Hoppinger. De krachten zijn gebundeld om zo een virtuele plek te ontwikkelen die zich de komende jaren meer en meer ontwikkelt tot een digitaal platform voor kennisontwikkeling. Klanten kunnen op de nieuwe website terecht om de eindeloze collectie te bekijken, cursussen en workshops te volgen, boeken te lenen en te reserveren, een vergaderlocatie te boeken en zich te laten inspireren door wat er allemaal in De Nieuwe Bibliotheek te beleven valt aan activiteiten en films.

Digitale revolutie
In 2019 begonnen AanZet en Hoppinger een digitale revolutie in bibliotheekland met de bouw van een digitaal platform voor kennisontwikkeling, waarop iedereen deelt en leert. Door te profiteren van gezamenlijke investeringen bouwen de partijen aan een virtuele vestiging van en voor heel Nederland. Hoe meer partijen zich aansluiten, hoe groter de kracht van het platform. Dankzij het bibliotheekinnovatieprogramma, gesubsidieerd vanuit de provincie Flevoland, is De Nieuwe Bibliotheek de allereerste bibliotheek die de overstap heeft gemaakt en vanaf nu actief meebouwt aan de bibliotheek van de toekomst.

Nieuwe kennis
De lancering van de nieuwe website past ook bij het nieuwe hoofdthema dat ook op 1 september van start gaat: tot half november staat De Nieuwe Bibliotheek helemaal in het teken van het thema ‘nieuwe kennis’. Voor velen van ons is de vakantie weer voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Een mooi moment om na te denken over wat je de rest van 2021 wil leren, ontdekken en ontwikkelen. De Nieuwe Bibliotheek deelt op een speciale pagina op de nieuwe website allerlei boekentips (inclusief e-books) en er zijn natuurlijk leuke, interessante en boeiende activiteiten. Houd deze nieuwe kennis-pagina dan ook in de gaten!

Mening klanten
Natuurlijk is De Nieuwe Bibliotheek erg benieuwd naar de ervaring van haar klanten met de nieuwe website. De bibliotheek doet daarom dan ook de oproep om de website goed te bekijken en reacties, ervaringen, complimenten of iets heel anders te e-mailen naar communicatie@denieuwebibliotheek.nl. Er worden twee goed gevulde goodiebags verloot onder de inzenders. Met die reacties is De Nieuwe Bibliotheek in staat de nieuwe virtuele vestiging nog aantrekkelijker te maken en door te ontwikkelen.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!