Enter Almere Haven in de startblokken

Het team van Enter Almere Haven staat te popelen om weer aan de slag te kunnen. De afgelopen maanden zijn de buurtbewoners achter de schermen druk bezig geweest met de voorbereidingen en gaat nu de volgende fase in. Alle ideeën vanuit de buurtbewoners worden de komende twee maanden gerealiseerd. Betrokken Almeerders splitsen zich op in groepen en gaan aan de slag gaan met de aankleding , promotie en productie. Op zaterdag 3 en zondag 4 juli kunnen bezoekers genieten van theater, muziek, beeldende kunst, circus, een parade en meer. Tickets zijn binnenkort te reserveren via www.enteralmerehaven.nl.

Wanneer is Enter Almere Haven geslaagd?
Tijdens de vergaderingen met buurtbewoners dringt de vraag zich op: “Wanneer is Enter Almere Haven geslaagd?” Over het antwoord was men het snel eens, Enter Almere Haven is geslaagd als we een evenement organiseren waarbij verbinding en verwondering centraal staan en waar de mogelijkheid is om de buurt van zijn mooiste kant te kunnen laten zien. Vanuit dit vertrekpunt zijn we aan de slag gegaan. Na maanden van voorbereiding is het dan eindelijk zo ver: tijd om de handen uit de mouwen te steken.

Publiekstromen en locaties
Om het festival te kunnen organiseren en publiekstromen goed te kunnen beheersen is er door de buurtbewoners zorgvuldig gekozen voor een verspreide evenementopzet. Daarnaast is een oproep de wijken ingestuurd met de vraag om de mooiste en meest unieke locaties aan te dragen. 20 unieke plekken in de wijken kwamen naar voren, zoals een natuurlijk openlucht theater, groene hofjes en de kwelbeek. 

Over Enter Almere Haven
Enter Almere Haven is de volgende fase in het doorlopende kunstparticipatieprogramma van Corrosia, waarin professionals, betrokken bezoekers en buurtgenoten gezamenlijk een programma neerzetten, dat bijdraagt aan een sterkere culturele infrastructuur een betere leefomgeving in Almere. De afgelopen twee jaar werkten Almeerse buurtbewoners onder leiding van Corrosia aan dit festival, wat oorspronkelijk in juni 2020 plaats had gevonden. Sinds november 2020 is de draad weer opgepakt en is de organisatie weer in volle gang. Met Enter Almere Haven neemt Corrosia een stap verder de wijk in en gaat op zoek naar goede ideeën, betrokkenheid en publiek. Hiermee wil Corrosia kunst in vele handen leggen. De inhoudelijke zeggenschap is hier – na discussie en dialoog – volledig aan de deelnemende burgers.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!