Geen Uitfestival Almere dit jaar

Door de aanhoudende onzekerheid rondom covid-maatregelen hebben de organisatoren van het Uitfestival Almere besloten, het festival dit jaar niet te organiseren zoals gepland. Het festival zou voor het eerst over drie weekenden verspreid stadsbreed plaatsvinden; naast het programma in Almere Centrum was er een editie in Almere Buiten en in Almere Haven gepland. Er zullen nog wel activiteiten gaan plaatsvinden, maar niet zo grootschalig en niet vanuit het Uitfestival Almere. Zodra het aangepaste programma bekend is, zal het staan op www.uitinalmere.nl.

“Na de persconferentie van vrijdagavond 13 augustus hebben we met de betrokken partijen overlegd, wat de maatregelen betekenen voor het Uitfestival. Het plaatsen van hekken, placering van het publiek en het verbod op geluidsversterking rondom de horeca maken dat er van een echt Uitfestival geen sprake is als die maatregelen van kracht blijven. En dat risico is te groot.” aldus Nik Smit, directeur van Almere City Marketing. Jan-Melle Liscaljet, directeur van het Cultuurfonds Almere vult aan: “We gaan ons nu richten op het Uitfestival in 2022 tijdens het Floriadejaar. Een goed moment om dan, hopelijk zonder coronamaatregelen, groots uit te pakken.”

Uitfestival Almere is een samenwerking van de Almeerse culturele organisaties verenigd in het DOCA (Directie Overleg Culturele instellingen Almere), Cultuurfonds Almere, Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere, de ondernemers in Doemere en Buitenmere en Almere City Marketing. Doel van het festival is het publiek op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het culturele aanbod in Almere.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!