Kunstlinie wordt kapsalon met Suburbia

Kapsalon Theater is een initiatief van cabaretiers Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge. Na twee jaar coronabeleid moeten we helaas de conclusie trekken dat de culturele sector, samen met de horeca en het nachtleven, steeds het kind van de rekening is. De cultuursector heeft zich altijd flexibel, zorgvuldig en met inlevingsvermogen tot het coronabeleid opgesteld. Uit onderzoek is gebleken dat er gedurende de openstelling nauwelijks besmettingen in de theaters en musea zijn waargenomen.

Routekaart gewenst
Het gebrek aan perspectief en korte-termijncommunicatie is voor de culturele sector onwerkbaar. Voor het openstellen van theaters en musea is voorbereiding benodigd en dat kan niet op stel en sprong na een ‘weegmoment’. Geef ons dus een routekaart, waarbij er op toetsbare momenten een volgende stap kan worden genomen en bied ons perspectief. Deze eenmalige actie is een ludieke manier om de aandacht te vestigen op de nijpende situatie in de culturele sector.
Natuurlijk gebeurt alles volgens de geldende regels voor kapsalons: vooraf reserveren, QR-code, 1,5 meter-afstand houden en een mondkapje zijn verplicht.

Welkom in de kapsalon
De kappersklanten nemen deze woensdagmiddag (14.30 uur) plaats op het grote toneel van Kunstlinie. Kappers van Lifestyle Salon & Spa - Kapsalon hebben hun kappersstoel voor deze middag verplaatst van de Schutterstraat naar de Esplanade. Terwijl er twee mensen geknipt worden, wachten de andere klanten. Tijdens het wachten krijgen zij een kopje koffie en als traktatie een optreden van Suburbia-actrice Charlie Chan Dagelet.

BESTEL JOUW TICKET VIA DEZE LINK

Kunstlinie is deels open
Kunstlinie is vanaf maandag 17 januari weer (deels) open. Want amateurkunst, cultuureducatie en -participatie kunnen na de persconferentie van afgelopen vrijdag weer volop. Repeteren, oefenen, samen dansen, muziek maken, toneelspelen, zingen met je koor etc. mag weer! Dus de lessen, repetities, workshops en masterclasses van bijvoorbeeld TOP Almere, het AJSO, het CKVA en 5 O’Clock Class zijn weer van start gegaan.

Natuurlijk hopen we dat er binnenkort ook weer voorstellingen, tentoonstellingen, concerten, debatten, exposities en festivals ‘live’ te zien zullen zijn in Kunstlinie. We hebben de afgelopen twee jaar laten zien dat een bezoek aan Kunstlinie veilig én ontspannen is. Daarom doen wij mee aan de landelijke actie Kapsalon Theater. Kunstlinie bereidt nog een actie in samenwerking met de museumsector voor. Kijk voor meer informatie op www.kunstlinie.nl
 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!