Museum in oprichting M. in Almere heropent vanaf 20 januari

Vanaf 20 januari is in het paviljoen van M. in Almere Hortus een nieuwe kunstervaring te beleven; 'Housewarming'. In een mix van beeld, multimedia en performance ontdekt het publiek de gebruiken van buurtgenoten, maar ook van vreemden.  Hiermee nodigt het museum in oprichting de inwoners van Almere en Flevoland letterlijk en figuurlijk uit om elkaars gewoonten en dagelijkse rituelen te ontdekken. 

HOUSEWARMING 
Housewarming bestaat uit de installatie Alleen met iedereen, van de Nederlandse makers Lunatics and Poets. In een wereld vol huiselijke spullen, ergens tussen realiteit en fantasie, worden bezoekers aangezet tot het vertellen en verzinnen van eigen verhalen over wat zich normaalgesproken achter gesloten deuren afspeelt. Daarmee ontstaat een nieuwe werkelijkheid.  
De installatie wordt in vijf maanden tijd samen met Almeerders steeds verder uitgebreid. Gesprekken en ervaringen met deze Almeerders worden vastgelegd in holografische film, geluid en performance. Langzaam worden de sociale patronen in een groeiende stad zichtbaar. 

OVER LUNATICS AND POETS 
Lunatics and Poets is een creatieve studio gevestigd in Amsterdam, opgericht door Anna Jacobs en Hanna van der Meer. Ze maken werk voor theater, film en installaties, waarin dans, beeld en mode samensmelten.  

“Ons werk leidt de kijker een wereld binnen die zowel herkenbaar als vervreemdend is, we zoeken naar kwetsbaarheden die de meesten van ons in het dagelijks leven onderdrukken. We creëren beelden rond thema's als angst, onvermogen, identiteit, liefde en vergankelijkheid.” 

ALMERE HORTUS 
'Housewarming' is ook de eerste kunstervaring van M. in de nieuwe woonwijk Almere Hortus. Als ‘nieuwe buur’ wil M. Almeerders graag ontmoeten om elkaar te leren kennen. In samenwerking met Avanti organiseert M. daarom tijdens 'Housewarming' een aantal ontmoetingen tussen Almeerders uit verschillende wijken en achtergronden.  

Housewarming is van 20 januari tot en met 18 juni te beleven in het paviljoen van M., Melica 364 TA, Almere Hortus. Bestel je tickets nu. Kinderen t/m 18 jaar hebben gratis toegang. 
 
CREDITS 

Ontwerp: Lunatics and Poets / Anna Jacobs & Hanna Van der Meer  
Productie: Dark Euphoria 
In samenwerking met: Avanti 

 

M. Housewarming - Still uit ‘Alleen met iedereen’ van Lunatics and Poets

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!