Ook zonder theaterkaartje genieten van ROBOX vol lokale ingrediënten

Theater Spektakel ROBOT, te zien naast het Almeerderstrand (12 augustus t/m 27 september), is compleet uitverkocht. Vis à Vis heeft echter iets extra’s in petto: ook gasten zonder theaterkaartje kunnen komen dineren op het sfeervolle terrein, aangekleed door de decorbouwers van Vis à Vis en eten ‘De keuken van de Zuiderzee’ uit een box, de ROBOX. Het diner in een box, volledig bereid met lokale ingrediënten.

Voor het diner kookt het team van kookstudio De Laurier, elke dag ‘De keuken van de Zuiderzee’ met verse variërende producten van lokale leveranciers. Het 5-gangen menu in een box dient van tevoren besteld te worden en kan op het ruim opgezette terrein opgehaald en -gegeten worden. Bij minder mooi weer is er het sfeervolle en energie neutrale restaurant De Rode Haring. 

Lokale producten
Voor deze editie zocht de cateraar specifiek naar producten van lokale leveranciers rond en nabij de Zuiderzee. Zo komt het rundvlees voor de runderstoof van Hoeve Vredeveld en de boerderijkip van Polderkip, beide uit Lelystad. In IJsselmuiden zit de groentekweker. De aardbeien, alias polderkoninkjes, zijn geplukt in Luttelgeest en de aardappels worden gerooid in Zeewolde. Gerechten zijn op smaak gebracht met rommelkruid, een mengsel van kruiden en specerijen van de restanten die achterbleven in specerijzakken gebruikt in de VOC handel. De box zelf is biologisch afbreekbaar en daarmee composteerbaar.

Over Vis à Vis
Vis à Vis heeft zich de afgelopen 30 jaar meester getoond in uniek theaterspektakel in de openlucht. Luchtige comedy, verbluffend spektakel en vernuftige verhaallijnen leiden het publiek met een knipoog langs de afgrond van zware dilemma’s. In al het theatrale geweld blijft de menselijke maat de hoofdrol spelen. Vis à Vis kreeg in 2019 het goede nieuws van de gemeente Almere, dat de eigen vaste locatie naast het Almeerderstrand definitief voor Vis à Vis bestemd wordt.

ROBOT ontving in 2019 ruim 42.000 bezoekers die de voorstelling beoordeelden met gemiddeld een 9. In 2020 zou de voorstelling vanaf 10 juni weer hervat worden, dit werd uiteindelijk 2 maanden later door de Coronacrisis.

Fotografie: Gerlinde de Geus

Kijk voor meer informatie op www.visavis.nl .

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!