Opera aria's en liederen op de Floriade Expo 2022 op zaterdag 24 september

Geïnspireerd door en speciaal gemaakt voor Floriade organiseert de Italiaanse ambassade in samenwerking met het Italiaanse Handelsagentschap de voorstelling Singing about nature met mezzosopraan Carla Regina. Een Italiaanse muzikale reis door verschillende periodes, gevuld met aria's en liederen van de beste componisten en dichters. Het concert vindt plaats op zaterdag 24 september op de Main Stage van Floriade om 16.30 uur. 

Op het programma staat muziek van de barokke helden tot de beroemde operacomponisten (G. Verdi, V. Bellini, P.Mascagni), van de Napolitaanse liederen en de Romeinse "Stornelli" (volksliederen) tot de populaire muziek van de jaren 50. Het concert biedt een breed scala aan Italiaanse (klassieke) vocale muziek, vol emoties zoals opera kan zijn, licht en onderhoudend tegelijk. 
Carla Regina wordt begeleid door Jeremy Andrew Bass op de klassieke gitaar en Esther Jansen op de harp. 

Klassiek op Zondag concerten bij Floriade
Tot de laatste dag van de Expo op 9 oktober staan er nog vier klassieke concerten op het programma. Deze behoren tot de concertreeks ‘Klassiek op Zondag’ met uitvoeringen door ensembles, koren, orkesten en solisten op topniveau. Op zondag tussen 11.30 en 12.30 op de Main stage van Floriade. Een mix van jonge talenten (finalisten uit concoursen), gevestigde talenten, hedendaagse en historische ensembles, talent uit de regio en nationaal bekend talent. 

18 september: Hexagon Ensemble - vijf blazers (fluit, hobo, klarinet, hoorn, fagot) en pianist Frank Peters 
‘Heen naar de Natuur’ over de verhouding tussen mens en natuur met muziek en teksten van componist en dichter Micha Hamel uitgevoerd door Hexagon en actrice Lidewij Mahler.
25 september: Hannes Minnaar - pianoconcert
2 oktober: Dominique Vleeshouwers (winnaar Dutch Music Prize 2020) - Percussie soloconcert met live electronics
9 oktober: Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ - concert met originele blaasmuziek, transcripties van klassiek repertoire, lichte muziek en entertainment

Floriade Expo 2022
Nog tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale  partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal. Het expoterrein ligt op korte reisafstand van Amsterdam en direct aan de A6 met uitzicht op de skyline van Almere.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!