Spraakwaterval 30 oktober bij Café op 2

Op 30 Oktober om 15.00 staat er een nieuwe editie van Spraakwaterval op het programma bij Café op 2 in Almere Centrum. Spraakwaterval is de spoken word podium in Almere, waarbij (jonge) Almeerse taaltalenten optreden met hun eigen geschreven werk, denk aan poëzie, verhalen, rap overige en muziek. Spraakwaterval staat bekend om zijn gezellige, laagdrempelige sfeer, hoge niveau van taalkunst en talentontwikkeling.

Spraakwaterval wordt georganiseerd door Mart Schalken, 26 jarige Almeerse dichter en rapper. Het doel is om jonge Almeerders de schoonheid en kracht van spoken word te laten ervaren en ervoor zorgen dat jongeren hun eigen werk durven te performen op een toegankelijk podium, waarbij verschillende bevolkingsgroepen bij elkaar komen. Spraakwaterval is namelijk leuk voor zowel jongeren als iets minder jongeren. 
Verder is Spraakwaterval de perfecte plek om (je eerste) podiumervaring op te doen. Dus wil je een keer meedoen? Stuur Spraakwaterval dan een berichtje. Velen hebben dit voorbeeld al gevolgd. Daarnaast is er voorafgaand op 21 oktober om 19:30 een schrijfsessie waar je gratis aan mee kan doen bij Semeijn Makelaardij. Hier ga je met andere schrijvers schrijven over een onderwerp of thema en heb je dezelfde avond al een mooie tekst geschreven.

Spraakwaterval wordt georganiseerd omdat uit de eigen ervaring van Mart Schalken/MartMaakt, er veel jongeren en jongvolwassenen zijn die alleen schrijven in hun slaapkamer maar geen plek zien om het op te treden. Poëzie heeft een oud en saai imago, maar dat hoeft niet zo te zijn. Jonge ‘slaapkamerartiesten’ worden bij Spraakwaterval op het podium gezet en getraind om te laten zien aan de inwoners van Almere wat ze te bieden hebben. Zo groeien de artiesten en de algemene culturele sfeer. Verder nemen jonge makers ook jong publiek met zich mee. Zo komen veel nieuwe mensen in aanraking met taalkunst. 
Kaartjes zijn voor 5 euro te verkrijgen via hun eventbrite of aan de deur. Spraakwaterval is te vinden op Instagram en Facebook onder @spraakwatervalalmere en de website www.spraakwaterval.top. Voor vragen en als je mee wilt doen kun je mailen naar spraakwatervalalmere@gmail.com 

Spraakwaterval wordt ondersteunt door Stichting Jong Taalent en medegefinancierd door Cultuurfonds Almere, VSBfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds. 

 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!