Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar
Workshop

Stadsdialoog - De culinaire reis van de Indische keuken

De Indische keuken is een samensmelting van Indonesische en Chinees-Indonesische gerechten met Europese invloeden, ontstaan in Nederlands-Indië. In tegenstelling tot wat velen denken, is de Indische keuken niet hetzelfde als de Indonesische keuken. Lokale gerechten werden aangepast aan de Europese smaak en omgekeerd, vaak bereid door een Indonesische kokkie voor Indische Nederlanders.

De Indische rijsttafel, nu cultureel erfgoed, ontstond ongeveer 200 jaar geleden en weerspiegelt de Nederlandse koloniale geschiedenis in Indonesië. Recepten en kooktradities werden doorgegeven en vernieuwd, waardoor de Indische keuken zich blijft ontwikkelen. De rijsttafel staat nu officieel op de Inventaris van het Nederlands immaterieel erfgoed.

Kom en neem op 13 juli deel aan de stadsdialoog. Verken de reis van de Indische keuken en de invloed van het slavernijverleden bij Casa Casla.

Programma

- Brenda van Melle - De Indische keuken, "voedzaam" op vele fronten
- Marc T…

De Indische keuken is een samensmelting van Indonesische en Chinees-Indonesische gerechten met Europese invloeden, ontstaan in Nederlands-Indië. In tegenstelling tot wat velen denken, is de Indische keuken niet hetzelfde als de Indonesische keuken. Lokale gerechten werden aangepast aan de Europese smaak en omgekeerd, vaak bereid door een Indonesische kokkie voor Indische Nederlanders.

De Indische rijsttafel, nu cultureel erfgoed, ontstond ongeveer 200 jaar geleden en weerspiegelt de Nederlandse koloniale geschiedenis in Indonesië. Recepten en kooktradities werden doorgegeven en vernieuwd, waardoor de Indische keuken zich blijft ontwikkelen. De rijsttafel staat nu officieel op de Inventaris van het Nederlands immaterieel erfgoed.

Kom en neem op 13 juli deel aan de stadsdialoog. Verken de reis van de Indische keuken en de invloed van het slavernijverleden bij Casa Casla.

Programma

- Brenda van Melle - De Indische keuken, "voedzaam" op vele fronten
- Marc Tierolf - chefkok - auteur kookschrift van oma Miet "een culinaire ode aan de Indo-Europese voorouders
- B-Ukeful - Muzikale omlijsting met Indische liedjes op de Ukelele
- Dialoog "voeding voor de geest"

Neem alvast een kijkje

Prijzen

  • Gratis

Locatie

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!